enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?

Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
23.01.2026
A+
A-

* Hafta sonu ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, batı ve iç kesimlerde yağışlı sistem, Akdeniz’de ise fırtına etkili olacak.

* İşte detayı!..

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 23 OCAK 2026 – Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu Türkiye genelinde sıcaklıkların artması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının güney kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece, diğer bölgelerde ise yer yer 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta başında etkili olan dondurucu soğuklar, hafta sonu yerini daha ılıman ancak yağışlı bir havaya bırakıyor. Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında kalan kesimlerin tamamında yağışlı sistem etkisini gösterecek.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Üç büyük ilde hava durumu

Başkentte sıcaklıklar hafta sonu yükselişe geçiyor. Cumartesi günü yağmurlu bir hava beklenirken en yüksek sıcaklığın 9 derece olması öngörülüyor. Pazar günü ise sıcaklığın 11 dereceye kadar çıkması ancak yağışın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul’da hafta sonu parçalı ve çok bulutlu yer yer yağışlı bir gökyüzü hakim olacak. Cumartesi günü sıcaklığın 12, pazar günü ise 14 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

İzmir’de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, aralıklı sağanak geçişleri görülebilecek.

Denizlerde fırtına uyarısı

MGM, Akdeniz için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’de beklenen fırtınanın, Doğu Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Batı Akdeniz’de güneyli yönlerden (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Yetkililer, ani sıcaklık değişimleri ve beklenen yağışlar nedeniyle özellikle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri konusunda uyardı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.