enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Frontex Türkiye’den yeni sığınmacı akını bekliyor

Frontex Türkiye’den yeni sığınmacı akını bekliyor
09.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AB Sınır Koruma Ajansı Frontex’in, Türkiye’de koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasından sonra Avrupa’ya yeni bir sığınmacı akını beklediği bildirildi. 

Alman medyasında çıkan bir habere göre, Avrupa Birliği (AB) Sınır Koruma ajansı Frontex, Türkiye’de koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasının ardından Avrupa’ya yeni bir sığınmacı akını bekliyor.

Yayımladığı habere Frontex’in kurum içi raporunu kaynak gösteren Die Welt gazetesi, söz konusu belgenin 5 Mayıs tarihli olduğunu bildirdi.

Die Welt, raporda, Türkiye’nin İstanbul, İzmir ve Çanakkale illerindeki koronavirüs kısıtlamalarını hafiflettiği takdirde sığınmacıların Yunanistan sınırına akın edebileceğinin belirtildiğini aktardı.

Rapora göre, bu nedenle Yunanistan’ın diğer bölgelerinden Meriç Nehri civarına takviye olarak 262 polis memuru gönderildi.

Türkiye’nin sığınmacıları durdurmama kararı

Türkiye’de resmi rakamlara göre 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere, yaklaşık 4 milyon sığınmacı bulunuyor. Geçtiğimiz şubat ayında Türkiye, İdlib saldırısının hemen ardından, AB’nin 2016’daki mutabakat kapsamında verdiği maddi yardım sözünü tutmamasını da gerekçe göstererek sığınmacıların serbestçe Avrupa’ya geçişine izin verme kararı almıştı.

Ankara’nın bu kararının ardından binlerce sığınmacı Türkiye-Yunanistan sınırına akın ederek Avrupa’ya geçmeye çalışmış, bunun üzerine Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen AB’nin en üst düzey yöneticilerinin ise Türkiye ile yeni bir sığınmacı anlaşması arayışında olduğu iddia edilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, DW, 9 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.