enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da kapanma döneminde ev içi şiddet yüzde 10 arttı

Fransa’da kapanma döneminde ev içi şiddet yüzde 10 arttı
23.11.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da koronavirüs pandemisinin ve kapanma önlemlerinin etkili olduğu 2020 yılında ev içi şiddetin yüzde 10 oranında arttığı bildirildi. Şiddet mağdurlarının çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Fransa İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, koronavirüs pandemisinin etkili olduğu 2020 yılında ev içi şiddet yüzde 10 oranında arttı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şiddet mağdurlarının çoğunun kadın olduğu bildirildi.

Bakanlık, ülkedeki güvenlik birimlerinin kayda geçirdiği 196 bin 400 çiftler arası şiddet vakasında 139 bin 200 kadının mağdur olduğu ifade edildi. Şiddet olaylarının çoğunun fiziksel şiddet vakaları olduğu ve bunların kısmen mağdurları iş göremez duruma getirecek kadar ağır olduğu bildirildi. Ancak İçişleri Bakanlığı artan şiddet vakaları ile koronavirüs pandemisi nedeniyle başvurulan önlemler arasında bir bağlantı kurmadı.

2020 yılında patnerler arası şiddet vakalarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise bir önceki yıla kıyasla geriledi. 2019 yılında 173 olan bu sayının 2020’de 125’e gerilediği, hayatını kaybedenlerin 102’sinin kadın olduğu açıklandı.

Fransa’da 2020 yılında koronavirüs pandemisi nedeniyle iki kez ülke genelinde tam kapanma ilan edilmiş, çalışanların çoğu evden çalışmaya başlamıştı. Geçen Cumartesi günü on binlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için başkent Paris başta olmak üzer birçok kentte sokaklara çıkmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.