enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
17:31 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:02 Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
09:20 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
09:19 6 kıtaya karavan satıyor
09:17 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
08:29 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Mektup Var!

Almanya’dan Mektup Var!
04.08.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

BERLİN – TÜHA HABER  / Değerli okurlar ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı Almanya’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimizi, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) ve Uluslararası Haber Ajansı (UHA) olarak sizler için derledik.

Bu hafta da bültenimiz yine dop dolu. Bugün bültenimizin ilk haberi, “Almanya’da koronavirüs: Maske zorunluluğu geri gelebilir” başlıklı…

Almanyada koronavirüs: Maske zorunluluğu geri gelebilir

Almanya’da, COVID-19 salgınıyla mücadelede, eyaletlerin ekimden itibaren yeniden maske zorunluluğu uygulayabilmelerine imkan verilmesi planlanıyor.

Almanya Adalet Bakanlığı, 23 Eylül’e kadar yürürlükte olan Enfeksiyon Koruma Yasası’nın yeniden düzenlenmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı ile üzerinde anlaştığı yasa tasarısına ilişkin açıklama yaptı.

Sonbahar ve kış aylarında Kovid-19 vaka sayılarının artmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, bundan dolayı Enfeksiyon Yasası’nda değişikliklerin yapılmasının gerekli olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada 1 Ekim 2022’den 7 Nisan 2023’e kadar geçerli olması planlanan yeni kuralları içeren yasa tasarısının, bu ay Bakanlar Kuruluna sunulacağı ifade edildi.

Halka açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirme imkanı

Tasarıya göre, Almanya genelinde hava trafiğinde ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu 1 Ekim’den sonra da devam edecek.

Bunun dışında eyaletlere, sağlık sisteminin işlevini yerine getirmesi ve kritik altyapının korunması için halka açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirme imkanı verilecek.

Kültür ve spor etkinlikleri ile restoranlarda, iyileşmiş, Kovid-19 testi negatif olanlar ve aşıları tam olup da son aşısı 3 aydan eski olmayanlar, bu zorunluluğun dışında tutulacak.

Ayrıca okullarda, yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için gerekli görülüyorsa 5. sınıftan itibaren maske zorunluluğu uygulanabilecek.

Test zorunluluğu getirilebilecek

Eyaletler, cezaevleri, mülteci yurtları, kreş ve okullar gibi insanların toplu halde olduğu belirli yerlerde test zorunluluğu da getirebilecek.

Eyalet meclisleri, sağlık sisteminin veya diğer kritik altyapının çökme tehlikesine karşılık, açık havada yapılan etkinliklerde herkese maske zorunluluğu getirme, hijyen konseptleri geliştirme ve halka açık iç mekanlarda yapılan etkinliklere katılacakların sayısını sınırlama gibi önlemler alabilecek.

Baden-Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanı Manne Lucha ise yasa tasarısını eleştirerek, tasarıda eyaletlerin alabileceği daha geniş kapsamlı önemli önlemlerin yer almadığını dile getirdi.

Lucha, salgında kritik gelişme olması durumda insanlara temas kısıtlaması getirilmesini de istedi.

Bu haberimiz de, Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner’in, Alman hükümetinin ‘tek Çin’ politikasıyle ilgili açıklaması yer alıyor…

Büchner: Alman hükümeti tek Çin politikası izliyor

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, hükümetin ABD gibi açık şekilde “tek Çin politikası” izlediğini söyledi.

Büchner ve Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, bir soru üzerine, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretine ve Almanya’nın Çin politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alman hükümetinin üçüncü ülke temsilcilerinin ziyaretlerini değerlendirmediğini belirten Büchner “Alman hükümetinin, ABD gibi net şekilde ‘tek Çin’ politikası izlediği açıktır. Bu konuda bir şey değişmedi” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burger de, ülkesinin uzun süreden beri tek Çin politikası izlediğini ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni Çin’deki tek egemen devlet olarak tanıdıklarını söyledi.

Burger, aynı zamanda Almanya’nın tek Çin politikası kapsamında Tayvan ile özellikle ekonomi, kültür, eğitim, bilim ve araştırma alanlarında yakın ilişkiler içinde olduğunu aktararak, “Yüksek insan hakları standartlarına sahip sağlam bir demokrasi olarak Tayvan, Almanya için değer ve ekonomik ortaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Gerilimi düşürmek için çabalıyoruz”

Tayvan Boğazı’ndaki statükoyu değiştirmenin, ancak barışçıl şekilde ve tüm taraflar arasındaki anlaşmayla yapılabileceğini vurgulayan Burger, “Bu tür ziyaretler, askeri tehditler veya ekonomik zorlama araçları olarak kullanılmamalıdır. Tayvan Boğazı’ndaki gerilimi düşürmeye katkıda bulunmak için uluslararası ortaklarla çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve beraberindeki 5 kişilik Kongre heyeti, Çin’in tehditlerine rağmen dün Tayvan’a ziyaret gerçekleştirmişti.

Değerli okurlar ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı Almanya’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimizin son haberi de, 

Scholz: Kuzey Akım türbininin Rusyaya verilmemesi için hiçbir neden yok

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kanada’da bakımı yapılan ve Rusya’ya gönderilmesi için Almanya’da bekleyen Kuzey Akım doğal gaz türbininin Rusya’ya teslim edilmesinin önünde bir engelin bulunmadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Mülheim an der Ruhr kentinde türbinin bulunduğu Siemens Energy şirketini ziyaret etti.

Burada, Kanada’da bakımı yapılan türbini inceleyen Scholz, yaptığı konuşmada, bu türbinin her an kullanılabilir olduğunu göstermenin kendisi için önemli olduğunu belirterek, “Rus müşterilerinin türbini istediklerini söylemeleri ve Rusya’da gümrükten geçmesi için gerekli bilgilerin verilmesinin dışında türbinin Rusya’ya taşınmasının önünde hiçbir şey durmuyor. Diğer tüm izinler mevcuttur.” dedi.

“Türbinin istenmesi halinde hızlıca teslim edilecek”

Scholz, verilen tüm izinlerde de herhangi bir sorunun bulunmadığını aktararak, türbinin sadece hazır ve kullanılabilecek durumda olmadığını, aynı zamanda türbinin kullanımını engelleyecek gaz ile ilgili yaptırımların da bulunmadığını söyledi.

Türbinin Rusya’ya teslim edilememesi için hiçbir nedenin bulunmadığını vurgulayan Scholz, bu türbinin istenmesi halinde hızlıca teslim edileceğini kaydetti.

Scholz, Rusya’dan Avrupa’ya birçok boru hattının bulunduğunu ve Gazprom’un Avrupalı ​​müşterilerine yükümlülüklerini her an karşılayabileceğini ifade ederek, gaz sevkiyatının azaltılmasına ilişkin öne sürülen teknik sebeplere anlam veremediklerini söyledi.

“Almanya üzerine düşeni yapacak”

Başbakan Scholz, Avrupa’ya gaz teslimatlarının engellenmeden gerçekleşmesi için Almanya’nın üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

Rus enerji şirketi Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vitaliy Markelov, Kuzey Akım’da bakım için gönderilen doğal gaz türbin motorunun Siemens tarafından mayıs ayında geri teslim edilmiş olması gerektiğine işaret etmiş ve söz konusu türbinin hala teslim edilmediğini aktarmıştı.

Gazprom’dan 26 Temmuz’da yapılan açıklamada da Kuzey Akım’daki bir türbinin daha durdurulmasına karar verildiği, 27 Temmuz’dan itibaren Portovaya kompresör istasyonu üzerinden günlük azami 33 milyon metreküp doğal gaz sevk edilebileceği duyurulmuştu.

Kuzey Akım boru hattından, kapasitesinin sadece yüzde 20’si kadar gaz Avrupa’ya taşınıyor.

***

‘TRT Haber, AA’ kaynaklı Almanya’dan Mektup Var!’ Haber Bültenimizde tekrar birlik olmak dileğiyle, sevgi ve sağlıcakla kalınız!

Tuba Nur TÜRKELİ, Almanya Temsilcisi

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.