enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın ‘Dünya Gündemi’nde dünyada olup bitenler
23:07 Orgeneral Bayraktaroğlu Arnavutluk’ta temaslarda bulundu
22:55 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
22:49 Türk denizciliğinin altın çağı: Aynı anda 50 gemi inşa edilecek
22:32 COP31 ev sahibi Türkiye kararların uygulamaya alınmasına odaklanacak
22:10 Kalıcı kilo kaybı için şok diyetler yerine yaşam tarzı değişikliklerine odaklanan 2 temel yöntem
21:18 ABTTF, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı kınadı
13:08 Kağıdın hikayesi SEKA’da yazıldı: Dünyanın en büyük Türk bayrağı oluşturuldu
12:39 Kocaeli Temsilcisi ve Spor Yazarı Mustafa Salman YAZDI: Giriş ve Gelişme Güzel; Sonuç Soru İşareti…Kompozisyon Gibi Kocaelispor…
12:25 Kocaeli Büyükşehir Belediye Büyükakın’ından şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu
12:05 Gülistan Doku soruşturmasında düğüm çözülüyor
11:13 İstanbul’da 500 bin sosyal konut için kura heyecanı başlıyor
10:49 ABD Başkanı Trump, İran bayraklı bir kargo gemisine el koydu: Petrol fiyatları yükselişe geçti
08:56 Kabine “Orta Doğu” gündemiyle toplanacak
00:13 Kocaeli’n tarihi simgesi Saat Kulesi gündüz başka gece başka güzel
22:40 Ortadoğu’da “Epic Fury” Sonrası: İran-ABD-İsrail Üçgeninde Yeni Güvenlik Paradigması
22:11 Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
21:54 Anket: Almanya Şansölyesi Merz, dünyanın ‘en sevilmeyen’ hükümet başkanı
21:30 Yeni Dünya Aranıyor
21:14 TRT’nin iletişim sponsoru olduğu forum “Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026” sona erdi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.

Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
06.03.2026
A+
A-

* Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ADRB aylık çevrim içi seminerler serisinin bu ayki konuğu Orta Doğu uzmanı yazar Zahide Tuba Kor, Filistin mücadelesinde kadınların ve annelerin rolünü anlattı.

* Kor, Türkiye’nin 81 ilinden Aile ve Dini Rehberlik personelinin katıldığı programda, Filistinli kadınların “demografik ve kültürel direnişin” en önemli aktörleri olduğunu vurguladı.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

SORUŞTURMA | İslami konferanslarda neden kadınlar çoğunlukta? Zahide Tuba  Kor: “Dindar erkeklerin de kendilerini sarsacak bir '28 Şubat'a ihtiyacı  var”

Zahide Tuba Kor, Orta Doğu Uzmanı-Yazar

 

ANKARA,  06 MART 2026 – Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ADRB aylık çevrim içi seminerler serisinin bu ayki konuğu Orta Doğu uzmanı yazar Zahide Tuba Kor, Filistin mücadelesinde kadınların ve annelerin rolünü anlattı.

Kor, Türkiye’nin 81 ilinden Aile ve Dini Rehberlik personelinin katıldığı programda, Filistinli kadınların “demografik ve kültürel direnişin” en önemli aktörleri olduğunu vurguladı.

Aile ve Dini Rehberlik büro ve merkezlerinde görevli personelin katılımıyla gerçekleştirilen çevrim içi konferansta konuşan Zahide Tuba Kor, “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” başlıklı sunumuyla Filistin direnişinin az bilinen toplumsal ve psikolojik boyutlarına ışık tuttu.

Filistin Kızılayı: Gazze Şeridi'nde her gün 37 anne şehit düşüyor

“Anneler, Hafızanın ve Direnişin Aktarıcısıdır”

Konuşmasına İsrail’in kurucu kadrolarının “Yaşlılar ölecek, gençler unutacak” beklentisiyle Filistin halkını yok saydığını hatırlatarak başlayan Kor, 70 yılı aşkın süredir devam eden direnişte en büyük payın annelere ait olduğunu belirtti. Kor, “Filistinli anneler, yaşanan acıları ve direniş bilincini nesilden nesile aktararak çocuklarına daha anne karnındayken mücadele ruhunu aşılamaktadır” dedi.

Filistin’de direnişin sadece silahlı mücadeleden ibaret olmadığına dikkat çeken Zahide Tuba Kor, kadınların çok çocuk sahibi olmayı ve çocuklarını en iyi şekilde eğitmeyi İsrail’e karşı bir “demografik savaş” ve varoluş mücadelesi olarak gördüklerini ifade etti.

Gazze'ye giden Sumud filosu ne zaman varacak, şuanda nerede? Ablukayı  kırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nda son durum ne? | Özgün  Haberler

“Sumud: Hayata Tutunmak En Büyük Direniştir”

Filistin halkının geliştirdiği “Sumud” (sebat/direnç) kavramına değinen Kor, kadınların yokluk içinde dahi gündelik hayatı sürdürme çabasının, işgale karşı bir meydan okuma olduğunu belirtti. Zahide Tuba Kor, “İsrail’in psikolojik çökertme politikalarına karşı Filistinli anneler, çocuklarına boyun eğmemeyi, dik durmayı ve her şeye rağmen mutlu olacak bir vesile bulmayı öğretmektedir” ifadelerini kullandı.

Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin çadırları yağmur sularının altında  kaldı

1948’den Bugüne Değişmeyen Çile: Mültecilik ve Çadır Hayatı

7 Ekim sonrası Gazze’de yaşanan insani dramın bir benzerinin 1948 Nekbe (Büyük Felaket) sürecinde de yaşandığını tarihi anekdotlarla anlatan Kor, Filistinli kadınların tarih boyunca mülteci kamplarında, mahremiyetin kısıtlı olduğu zorlu şartlarda, elektrik ve suyun olmadığı ortamlarda dahi aile bütünlüğünü korumak için fedakarca mücadele ettiklerini dile getirdi.

Filistinliler Gazze'de yıkılan evlerin arasında iftar yaptı

Kor, Gazze’de yaşananları “inanç ve teslimiyet” boyutuyla da ele alarak şunları kaydetti: “Gazzeliler yaşadıklarını İslam tarihi ve Hz. Peygamberin hayatıyla özdeşleştiriyorlar. Abluka altındaki yılları, Müslümanların Mekke dönemindeki boykot yıllarıyla kıyaslayarak manevi bir direnç geliştiriyorlar. Bu sebeple travmaları, inançları sayesinde daha hızlı sağaltılabiliyor“.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.