enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:12 İsrail Sempatisi Bitti
19:57
23:02 Derince’de 2 yılın ardından: Vaatler dağ gibi, icraatlar “Lokanta” tadında
22:19 Holokost’un Gölgesinde Gazze: Almanya’nın Tarihsel Sorumluluğu ve Ahlak/Evrensellik Sorunu
21:35 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE), ‘Medya Uzmanlığı Eğitimi’ni tamamladı
20:02 ABD/İsrail-İran Savaşının Türkiye’nin Körfez Bölgesi İhracatına Olası Etkileri
19:17 Küresel Sistemde Kalıcı Savaş Döngüsü
18:59 İran’ın Ekonomik Baskısı Karşısında Trump’ın ’Çılgın Adam’ Stratejisi
18:41 ABD/İsrail-İran Savaşının Rusya-Ukrayna Savaşına Etkileri
18:03 Tarih boyunca el zanaatkarlığında önemli bir şehir olan Diyarbakır: Kilim Dokumacılığı
17:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
12:25 Enerji, gıda ve finans piyasalarında “savaş” depremi
11:51 Van’da 5,2 büyüklüğünde deprem oldu
17:37 Akademik özgürlük, devlet politikası ve kurumsal temsilin sınırları: Gzoyan Tartışması üzerine değerlendirmeler
16:35 A Milli Takımın Dünya Kupası maç tarihi nedeniyle; (LGS) sınavı tarihi 13 Haziran Cumartesi gününe çekildi.
15:53 Adalet Bakanı Gürlek, “Terörsüz Türkiye vizyonu, milli birlik ve kardeşlik ruhunun en güçlü tezahürüdür”
14:39 U-14 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarında Temsilcilerimiz Yalova ve Uşak’ta Takıldı.
14:33 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kuzey Makedonya’da üst düzey temaslarda bulundu
14:25 Bakan Çiftçi’den, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile valiliklere “Basın Kartı” konulu yazın
11:05 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’na takılanlar…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi

Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
19.02.2026
A+
A-

* “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davası kapsamında tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “casusluk” suçundan 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede kabul edildi.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 19 ŞUBAT 2026 – İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 şüpheli hakkında hazırlanan ve “siyasal casusluk” suçundan 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapis istenen iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak, tensip zaptını düzenledi.

Buna göre mahkeme, siyasal veya askeri casusluk suçuna ilişin kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile sanıkların henüz savunmalarının alınmadığını, delil toplama işlemlerinin henüz tamamlanmadığını belirterek, bu gerekçelerle sanıklar İmamoğlu, Özkan, Yanardağ ve Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 11 Mayıs saat 10.00’da Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu kampüsü içerisinde bulunan duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

Heyet, duruşmanın burada yapılabilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Silivri İlçe Jandarma Komutanlığına müzekkere yazılmasına da hükmetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.