enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın ‘Dünya Gündemi’nde dünyada olup bitenler
23:07 Orgeneral Bayraktaroğlu Arnavutluk’ta temaslarda bulundu
22:55 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
22:49 Türk denizciliğinin altın çağı: Aynı anda 50 gemi inşa edilecek
22:32 COP31 ev sahibi Türkiye kararların uygulamaya alınmasına odaklanacak
22:10 Kalıcı kilo kaybı için şok diyetler yerine yaşam tarzı değişikliklerine odaklanan 2 temel yöntem
21:18 ABTTF, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı kınadı
13:08 Kağıdın hikayesi SEKA’da yazıldı: Dünyanın en büyük Türk bayrağı oluşturuldu
12:39 Kocaeli Temsilcisi ve Spor Yazarı Mustafa Salman YAZDI: Giriş ve Gelişme Güzel; Sonuç Soru İşareti…Kompozisyon Gibi Kocaelispor…
12:25 Kocaeli Büyükşehir Belediye Büyükakın’ından şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu
12:05 Gülistan Doku soruşturmasında düğüm çözülüyor
11:13 İstanbul’da 500 bin sosyal konut için kura heyecanı başlıyor
10:49 ABD Başkanı Trump, İran bayraklı bir kargo gemisine el koydu: Petrol fiyatları yükselişe geçti
08:56 Kabine “Orta Doğu” gündemiyle toplanacak
00:13 Kocaeli’n tarihi simgesi Saat Kulesi gündüz başka gece başka güzel
22:40 Ortadoğu’da “Epic Fury” Sonrası: İran-ABD-İsrail Üçgeninde Yeni Güvenlik Paradigması
22:11 Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
21:54 Anket: Almanya Şansölyesi Merz, dünyanın ‘en sevilmeyen’ hükümet başkanı
21:30 Yeni Dünya Aranıyor
21:14 TRT’nin iletişim sponsoru olduğu forum “Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026” sona erdi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 

Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
19.01.2026
A+
A-

KİAMP– Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu (KİAMP) Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı ve KİAMP Başkan Yardımcısı Dr. Caner Karakuş, Türkiye’nin yeni nesil televizyon kanalı Telenews’e konuk oldu.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 19 OCAK 2026 –  KİAMP– Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu (KİAMP) Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı ve KİAMP Başkan Yardımcısı Dr. Caner Karakuş, Telenews kanalında Türk Devletleri Teşkilatı’nda (TDT) “Yeni Jeopolitik Rolü” hakkında stratejik açıklamalarda bulundu.

Dr. Elvin Abdurahmanlı ve Dr. Caner Karakuş, Türk Dünyası’nın yeni jeopolitik rolünü değerlendirerek, Türk devletlerinin küresel güç dengelerindeki artan etkisi ve savunma sanayiindeki stratejik ortaklıklar konusunda masaya yatırdı.

(KİAMP) Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı

 “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
(KİAMP) Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı, Türk dünyasının son yıllarda daha koordineli bir aktör haline geldiğini belirterek, “Türk Devletleri Teşkilatı’nın 2040 vizyonu, bölgesel bir iş birliğinden öte küresel bir güç merkezinin inşasıdır. Zengezur Koridoru’nun açılmasıyla bu yapı, ekonomik ve siyasi olarak tam bir bütünleşmeye ulaşacaktır,” dedi.
Dr. Abdurahmanlı ayrıca, enerji diplomasisinde Türk devletlerinin Avrupa için vazgeçilmez bir güvenlik ortağı haline geldiğinin altını çizdi.
Savunma Sanayiinde Teknolojik Üstünlük
 Savunma sanayiine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Yardımcısı Dr. Caner Karakuş, Türk devletleri arasındaki teknolojik iş birliğinin sahadaki stratejik üstünlüğüne dikkat çekti.
Türkiye'nin gökyüzündeki başarı imzası: Yerli İHA ve SİHA'lar - Son Dakika Haberleri
Karakuş, özellikle yerli sistemlerin ve İHA/SİHA teknolojilerinin entegrasyonuyla bölge güvenliğinde yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Bu savunma kapasitesinin, Türk Dünyası’nın jeopolitik caydırıcılığını artıran en temel unsurlardan biri olduğunu ifade etti.
Türk Dünyasını Birleştiren Proje: Zengezur Koridoru | EkoAvrasya Vakfı
Yeni Güvenlik Mimarisi ve İstikrar
(KİAMP) Türkiye Cumhuriyeti Genel Başkanı Dr. Elvin Abdurahmanlı, Türk Devletleri Teşkilatı’nın gelecekte çok taraflı ve dengeli bir güvenlik mimarisi inşa etmeyi hedeflediğini belirterek, Hazar ve Karadeniz güvenliğinin bu süreçteki kritik önemine de değindi.
Dr. Elvin Abdurahmanlı tarafından, ayrıca Karabağ Zaferi ile taçlanan bu sürecin, Zengezur koridorunun stratejik önemini ve tüm Türk dünyasında ortak bir güvenlik ve kalkınma stratejisine dönüştüğünü kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.