enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEVA Partili Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Karatutlu: “Halının Altına Süpürülen Skandallar Artık Açığa Çıkıyor, Soruşturma Tarafsız Kişilerce Yapılmalı!”

DEVA Partili Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Karatutlu: “Halının Altına Süpürülen Skandallar Artık Açığa Çıkıyor, Soruşturma Tarafsız Kişilerce Yapılmalı!”
07.11.2024
A+
A-

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili ve Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Karatutlu, yenidoğan yoğun bakımlarında yaşanan suistimallerin uzun süredir devam ettiğini ve artık saklanamaz hale geldiğini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Resim önizlemesi

Dr. İrfan Karatutlu, bu olayın sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını, 81 ilde benzer vakaların olabileceğini ifade ederek soruşturmanın tarafsız bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

“HALININ ALTINA SÜPÜRÜLEN SKANDALLAR ARTIK AÇIĞA ÇIKTI!”

Dr. Karatutlu, uzun süredir biriken sorunların artık gizlenemez bir hale geldiğini belirtti: “Yıllardır süregelen bu suistimaller, sonunda açığa çıktı. Halının altına süpürüle süpürüle yer kalmadığı için artık göz ardı edilemez durumda. Bu skandal sadece İstanbul ile sınırlı değil; 81 ilde benzer olayların yaşandığı kesin. Vatandaşlar, yoğun bakımda yaşanan suiistimalleri her zaman şüpheyle karşılamıştı; bu defa endişeleri resmileşti ve hepimizi derinden sarstı.”

Yenidoğan çetesi suçlamaları kabul etmedi! Malpraktis planına sığındı! - UHA

“SORUŞTURMAYI TARAFSIZ KURUMLAR YÜRÜTMELİ!”

Karatutlu, mevcut Sağlık Bakanı’nın bu soruşturmayı yürütmesinin uygun olmadığını belirterek şunları ekledi: “Sağlık Bakanı, bu skandalın bir tarafıdır ve objektif bir soruşturma yürütemez. Soruşturma, üniversite ve tabip odaları gibi bağımsız ve tarafsız kurumlarca yapılmalıdır. Eğer adilane bir komisyon kurulursa, devlet ve üniversite hastanelerindeki benzer suistimaller de ortaya çıkarılabilir. Sadece özel hastaneler değil, tüm sağlık kurumları denetim altına alınmalıdır.”

Yenidoğan Bebek Çetesi üyeleri isim isim belli oldu! İşte çalıştıkları hastaneler ve görevleri - Ekonomim

“İYİ BİR YÖNETİM, İYİ BİR DENETİM GEREKTİRİR!”

Dr. Karatutlu, yoğun bakımlardaki yüksek ücretlerin suistimalleri artırdığını ve bu durumu önlemek için etkin bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini söyledi: “Yoğun bakımlarda günlük 7-8 bin lira ücret ödeniyor ve bu durum suistimalleri teşvik ediyor. Performans odaklı yönetim, devlet ve üniversite hastanelerinde de benzer sonuçlar doğuruyor. İyi bir yönetim için iyi bir denetim şarttır. Suistimallerin önüne ancak etkili bir denetimle geçebiliriz.”

Dr. Karatutlu, mecliste kurulan komisyonun tarafsız çalışmasının önemine vurgu yaparak, tüm sağlık kurumlarının etkin bir şekilde denetlenmesini ve sorumluların hesap vermesini talep etti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.