enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
07:52 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
07:47 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
07:25 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
02:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek şehir değildir…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek şehir değildir…
28.04.2025
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Erdoğan, toplantıda, çalışma hayatından deprem başta olmak üzere doğal afetlerle ilgili yürütülen çalışmalara kadar birçok konuyu ele aldıklarını söyledi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı çarşamba günü milletimizle paylaşacağım

ANKARA,  28 NİSAN 2025 – İstanbul’daki deprem:  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan ve çevre illerde de hissedilen 6,2 büyüklüğündeki depremin herkesi derinden etkilediğini ve endişelendirdiğini söyledi.

İstanbullular başta olmak üzere depremin sarstığı herkese geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, “Hamdolsun herhangi bir can kaybımız veya deprem kaynaklı yaralanan hiçbir vatandaşımız olmadı. Sadece deprem sonrası panik, düşme veya yüksekten atlama sebebiyle 173’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 236 kardeşimiz hafifçe yaralandı. Bu kardeşlerimizin de çoğunun tedavisi ayakta yapıldı. 20 vatandaşımızın tedavisiyse halen sürüyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek şehir değildir

Yerin yaklaşık 7 kilometre altında meydana gelen depremin 13 saniye sürdüğünü, ardından en büyüğü 5,9 şiddetinde toplam 487 artçı sarsıntı yaşandığını anımsatan Erdoğan, “Dün de Elazığ’da 4,9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldık. Elazığlı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine buradan Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen heyelanda vefat eden 2 evladımıza ve babalarına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

“1,2 milyon insanımıza bu süreçte temas ettik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin haberini alır almaz ilgili bakanları İstanbul’a gönderdiğine, hızla Türkiye Afet Müdahale Planı’nı devreye aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“AFAD’ın 148 araç ve 650 personelinin yanı sıra diğer birimlerimizden 373 araç, 3 bin 138 arama kurtarma personeli seferber edildi. Toplamda 11 bin 481 arama kurtarma personeli ve 903 araç hazır duruma getirildi. Ülkemiz genelindeki 27 bölge deposu ile 54 cep depomuzu ihtiyaçlar için hazır tuttuk. Kızılay’ımız 319 araç, 1568 personel ile 2 bin 925 gönüllü görevlendirdi. Ayrıca 350 noktada vatandaşlarımıza sıcak çorba ve kumanya dağıtımı yaptı. 3’ü Baykar, biri jandarma ve ikisi emniyetimize ait toplam 6 hava aracı gözlem yapmak üzere havalanmıştır. Operatörlerimiz tarafından 136 ilave baz istasyonu devreye girmiştir. İlk saatlerde oluşan aşırı yoğunluk dışında iletişimde herhangi bir aksaklık tespit edilmemiştir.

Çevre illerdeki belediyelerimiz depremden etkilenen kardeşlerimize destek olmak ve ihtiyaçlarını gidermek için hemen İstanbul’a koşmuştur. 13 ilçe belediyemizin yanı sıra Sakarya, Konya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerimizle İstanbul halkının yanında olduk. Her türlü engelleme girişimine rağmen 1,2 milyon insanımıza bu süreçte temas ettik, yalnız olmadıklarını onlara hissettirdik.”

Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen depremlerin ardından evlerine girmekten çekinen vatandaşlara millet bahçelerinde hizmet verildiğini, okul, cami, spor tesisi, yurt ve misafirhane gibi alanlarda 200 binin üzerinde vatandaşın barınmasının sağlandığını hatırlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının depremin ardından vatandaşlardan gelen ihbarlara göre hasar tespit çalışmalarına süratle başladığını belirten Erdoğan, “22 bin 126 bina ve 243 bin 301 bağımsız bölümün hasar tespit çalışması gerçekleştirildi. Buna göre 1903 bina ve 28 bin 254 bağımsız bölümün az hasarlı olduğu tespit edildi. Elhamdülillah incelemesi yapılan diğer binalarda bir sıkıntıya rastlanmadı.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ise toplamda 629 personeli ile 122 bin vatandaşa psikososyal destek hizmeti sunduğunu, diğer bakanlıkların da kendi görev alanlarında seferberlik ruhuyla İstanbullu vatandaşlara destek olduğunu kaydederek, “Muhalefetin yıllardır ciddi paralar harcayarak reklamını yaptığı projelerin ise vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu gün nasıl sınıfta kaldığını hepimiz gördük.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek şehir değildir

Bugüne kadar hep sabırla ve vakarla hareket ettiklerini, hiç kimseyle polemiğe girmemeye özen gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat çarşambadan beri öyle iftiralara maruz kaldık ki inanın bunlara sessiz kalmak mümkün olmuyor. Biz, millete saygımızın bir gereği olarak sükut ettikçe, muhataplarımız çok daha pervasız, daha sorumsuz bir dil kullanıyor. Bunu geçmişte tabii afetlerde defalarca yaşadık, maalesef yine yaşıyoruz. Deprem çalışmalarımızı diline dolayan ana muhalefet partisinin Genel Başkanı İstanbul’un yolunu ancak 5 gün sonra hatırlayabilmiştir. İstanbullular depremin şokunu atlatmaya çalışırken, Sayın Genel Başkan miting yaptı, daha önce açılan eserleri bir kez daha açtı ama İstanbul’un derdiyle dertlendiğini gösterecek hiçbir adım atmadı. İstanbul’a da dayanışma için değil, yolsuzluk soruşturmasında ortaya saçılan yeni skandalların üzerine bant çekmek için geldi. Bakın bu trajik bir konudur. Bu, milletin gündeminden tamamen kopmak demektir. Görüyoruz ki tüm dostane uyarılarımıza rağmen 6 Şubat depremlerinde milletimizi rencide eden hatalardan ders alınmıyor. Bundan ülkemiz adına üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim. Bütün bunları milletimizin de gördüğüne ve not ettiğine inanıyorum.”

“23 yılda büyük bir mücadele içinde olduk”

Deprem sürecinde yürütülen çalışmaları önce Ankara’dan takip ettiğini hatırlatan Erdoğan, daha sonra İstanbul’a geçerek AFAD’da ilgililerden en güncel bilgileri aldıklarını ve talimatlar verdiklerini söyledi.

AFAD’dan sonra Kağıthane’deki Hasbahçe Sosyal Tesisleri’nde kalan vatandaşlarla bir araya gelerek, “geçmiş olsun” dileklerini ilettiklerini belirten Erdoğan, “Şehirlerimizi depreme hazırlama noktasında son 23 yılda gerçekten büyük bir mücadele içinde olduk. Bu konuda büyükşehir belediye başkanlığımızdan beri neler yaptığımızın en yakın şahidi öncelikle İstanbullu kardeşlerimizdir. Keza ilçe belediyelerimizin ve TOKİ’mizin nasıl bir çaba içinde olduğu herkesin malumudur.” dedi.

Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları çarşamba günü partisinin grup toplantısında detaylarıyla milletle paylaşacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Şayet bu konuda muhalefetin ve marjinal çevrelerin baskılarına teslim olsaydık, çok daha acı verici hadiselerle karşılaşırdık. Ama biz, milletimizin güvenliği ve huzuru için ne yapmamız gerekiyorsa onu hayata geçirmekte kararlı davrandık. İnşallah bundan sonra da aynı sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın konut hayalini karartmak için çabalayanlara da buradan sesleniyorum, hiç kusura bakmayın, İstanbul sizin siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek bir şehir değildir. İstanbul’un ihmali, gevşekliği, umursamazlığı, bilhassa kentsel dönüşüm projelerinde marjinal çevrelerin kaprislerini kaldıracak lüksü yoktur.”

“Birlikte hareket etmek zorundayız”

Artık bahane değil, çözüm üretme vakti olduğunun altını çizen Erdoğan, “Hangi konumda olursak olalım, bizim vazifemiz afet kapımızı çalmadan şehrimizi bir an önce depreme hazır hale getirmektir. Bunun için el ele vermek, birlikte hareket etmek zorundayız. Enerjimizi birbirimizi yıpratmak için değil eksiklerimizi süratle gidermek için kullanmalıyız.” diye konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bugün bir kez daha herkese elimizi uzatıyoruz. Gelin hep beraber omuz omuza verelim, yapı stokumuzu yenilemek, kentlerimizi depreme dirençli hale getirmek için beraberce çalışalım. Deprem başta olmak üzere doğal afetlere hazırlıkla ilgili konuları gündelik siyasetin geçici tartışmalarının dışında tutalım. Muhalefetten de aklı selimle, basiretle ülkenin, milletin ve İstanbulluların çıkarlarını önceleyen bir anlayışla davranmasını bekliyoruz.”

Öğretmen atamalarına da değinen Erdoğan, “İnşallah çarşamba günü 1381 engelli öğretmenimizin atamasını gerçekleştireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.