enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:06 Avrupa Haberleri: Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:04 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:03 Avrupa Haberler: AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:02 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:02 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:01 Avrupa Haberleri: Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:25 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
13:00 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin’de son Covid-19 salgınının kaynağını bulana binlerce dolar para ödülü

Çin’de son Covid-19 salgınının kaynağını bulana binlerce dolar para ödülü
14.11.2021
A+
A-

PEKİN-TÜHA HABER / Yeni bir Covid-19 salgınıyla karşı karşıya bulunan Çin’in Heihe kenti yöneticileri, son salgının kaynağını bulmaya yardımcı olabilecek ipuçlarını bildirene binlerce dolar ödül vereceklerini duyurdu.

Çin’in kuzeyinde Rusya sınırında yer alan Heihe’de yönetim 100 bin yuan (yaklaşık 15 bin 500 dolar) değerindeki ödülün amacını salgının kaynağını ve yayılma zincirini bir an önce bulmak olarak açıkladı.

Kaçakçılık, yasadışı avlanma ve sınır ötesi balıkçılık gibi faaliyetlerin derhal bildirilmesini isteyen yetkililer, internetten sipariş verenlerin de gelen ürünleri derhal sterilize ederek teste göndermelerini istedi.

Yetkililer konuyla ilgili yayımladıkları bildiride bunun salgının önlenmesi ve kontrolü için gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Son salgın dalgasında milyonlarca kişi için tam kapanma getirilmiş, iç seyahatin kısıtlanması ile birçok uçak ve tren seferi iptal edilmişti.

Çin’de “Sıfır Covid-19 stratejisine” devam

Birçok ülke Covid-19 kurallarını gevşetirken “Sıfır Covid-19 Stratejisi”ne devam eden Çin, bu kapsamda sıkı sınır kontrolleri, bölgesel kapanmalar ve uzun karantina uygulamalarını sürdürdü.

Ancak yine de 40’a yakın şehirde salgının baş göstermesinin önüne geçemedi. Ülkede salı günü 43 yerel vaka görülürken, delta varyantı 20 eyalet ve bölgeye yayıldı. Son üç haftadır ülkedeki yeni Covid-19 vaka sayısı iki haneli rakamlarda seyrediyor.

Ülkenin merkezindeki Henan eyaletindeki yeni bir salgın kaynağının okul olduğunun tespit edilmesi üzerine çocukların aşılanmasına hız verildi.

Açıklanan resmi verilere göre 3-11 yaş grubundaki çocuklara 3,5 milyon dozdan fazla aşı yapıldı.

Çin’in sıkı koronavirüs stratejisi ülke liderinin başarısı olarak gösterilirken, salgının tamamen önlenememesi Çin’in aşılarının etkinliği konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ülkede halihazırda koşullu onay alan beş aşı kullanılıyor. Etkinlik oranı yüzde 50 ila 82 arasında değişen bu aşılar, rakipleri Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın etkinlik oranından hayli geride kalmış durumda.

Ancak Pekin yönetimi Çin’in yaklaşımını eleştirenlere sert çıkarak sıkı önlemlerin hala hayat kurtarmak için en iyi yol olduğunun tartışmasız olduğu konusunda ısrar ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.