enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Milletvekili Sera Kadıgil TİP’e geçti

CHP Milletvekili Sera Kadıgil TİP’e geçti
26.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Türkiye İşçi Partisi’ne katıldı. Kadıgil, aldığı kararla ilgili olarak “saray rejiminden kurtuluş mücadelesine sol bir ağırlık noktasından destek olmak istediğini” ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) geçti. Kadıgil konuyla ilgili twitter mesajında, “Bilin ki bu adımı saray rejiminden kurtuluş mücadelesine köstek olmak için değil, bilakis daha sol bir ağırlık noktasından destek olmak için atıyorum” ifadelerini kullandı.

Kadıgil, söz konusu mesajının içinde yayınladığı mektubunda da, “Bilin ki ülkem için doğru olduğuna inandığım şeyi yapıyorum. Fikrim hür, vicdanım rahat. Gerçekten tanıyanların beni anlayacağını biliyorum. Evet, bu ayrılığın sebebi ne bir kavga ne de bir tartışma. Tertemiz bir ideolojik ayrılıkla karşınızdayım” dedi.

Birlikte mücadele etmekten gurur  duyduğunu belirttiği Millet İttifakı’nın ağırlık merkezinin “genel itibariyle yine milliyetçi ve/veya muhafazakar çizgide olduğunu” ifade eden Kadıgil, Türkiye’de bu eksende hak ettiği ağırlıkta temsil edilmediğini hisseden milyonlarca insan olduğunu ve kendinin de bunlardan biri olduğunu vurguladı.

37 yaşındaki Kadıgil, “inandığı değerleri açıkça ve yüksek sesle savunmak” ve “bu düzeni toptan değiştirmek için Türkiye İşçi Partisi’ne katıldığını” bildirdi.

Türkiye İşçi Partisi de twitter hesabından, “Hoş geldin Sera Kadıgil! Birlikte daha güçlü, daha inatçıyız” paylaşımında bulundu:

Sera Kadıgil’in katılımının ardından TİP’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) sandalye sayısı dörde yükseldi. CHP’nin milletvekili sayısı ise 135’e düştü.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.