enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, başbakan adayı Gabriel’i hükümeti kurmakla görevlendirdi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, başbakan adayı Gabriel’i hükümeti kurmakla görevlendirdi
19.03.2024
A+
A-

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Parlamentoda en büyük grubu bulunan Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisinin başbakan adayı Mariya Gabriel’i hükümeti kurmakla görevlendirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı, AA kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığındaki törende Cumhurbaşkanı Radev tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen, kabinesini oluşturmak üzere 7 günü bulunan Gabriel, “Bu görevi sorumlulukla üstleniyorum. Bulgaristan’ın paylaşılmış sorumluluk taşıyan, istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var.” dedi.

Gabriel, Cumhurbaşkanlığından çıkışında kuracakları koalisyon hükümetinde GERB Partisinin koalisyon ortağı olacak Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı ile iktidar mutabakatı imzalamak üzere biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

GERB Partisinin PP-DB’ye sunduğu kabine taslağında 6 bakanın GERB’den, 11 bakanın da PP-DB’den olacağı duyuruldu.

Bu taslağa göre, Gabriel’in hem Başbakan hem Dışişleri Bakanı, Nikolay Denkov’un da Avrupa Konularından Sorumlu Başbakan Yardımcısı olması öngörülüyor.

Gabriel, 5 Mart’ta istifa eden Başbakan Nikolay Denkov’un hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yapıyordu.

– Hükümette rotasyon süreci

GERB Partisinin PP-DB ile 6 Haziran 2023’te kurduğu koalisyon hükümeti, belirlenmiş 9 aylık görev süresini tamamladıktan sonra 5 Mart’ta istifa etmişti.

O zamanki koalisyon mutabakatında belirlenen “rotasyona” göre, Başbakan Denkov’un görevini kendi hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabirel’e 9 aylık yeni dönem için devretmesi öngörülüyordu.

Koalisyon ortakları arasında Gabriel’in başbakan olacağı yeni hükümet için son günlerde kapalı kapılar ardında süren istişarelerin gergin geçtiği ifade ediliyor.

Denkov hükümetinde GERB Partisini temsil eden tek bakan Gabriel olmuştu.

İstişarelerin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda Bulgaristan’da yeniden erken seçime gidilebilir. (Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.