enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı

ABD’nin yakında BMGK’ya sunacağı karar tasarısı Netanyahu hükümetini kızdırdı
19.03.2024
A+
A-

İsrail, artan uluslararası ve bölgesel uyarılara rağmen Refah’ı işgal etmekte kararlı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın siyasi kaynaklar, ABD’nin yakında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunması beklenen ve ilk kez açıkça Gazze’de ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısında bulunan karar tasarısının içeriğine duyulan öfke ve hayal kırıklığını dile getirdi.

Kaynaklar, ABD’nin karar tasarısının, Netanyahu hükümetine karşı ‘sert’ içeriği karşısında şok olunduğunu belirtti.

Söz konusu kaynaklara göre, taslağı inceleyen İsrailli yetkililer, tasarının Refah işgaline karşı sert bir dille yazıldığını, Gazze’deki çatışmaların derhal uzun bir süre durdurulmasının talep edildiğini ve bu işgalin kaçınılmaz olarak çok sayıda sivilin zarar görmesine ve uluslararası hukukun ihlal edilmesine yol açacağına dair uyarının yer aldığını gördü.

İsrailli yetkililer, karar tasarısının savaşın başlamasından bu yana ‘benzeri görülmemiş bir şekilde’ İsrail politikasına aykırı olduğunu ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın İsrail merkezli Maariv gazetesinden aktardığı habere göre ABD’li yetkililer, İsrail’e tasarı metninde herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını ve oylanmak üzere bir an önce BMGK’ye sunacaklarını bildirdi.

Kaynaklar, Washington’un daha önce BMGK’da oylanan, ‘acil ve kalıcı ateşkes’ çağrısı yapılan üç karar tasarısına karşı veto yetkisini kullandığı göz önüne alındığında, ‘bu tasarıyı sunmanın Netanyahu’ya tokat olacağını’ da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Netanyahu dünkü kabine toplantısının başında, hükümet üzerinde savaşı sona erdirmeye yönelik uluslararası ve bölgesel baskıların arttığını, ancak bunun ordunun Gazze’deki Refah bölgesine girmesini engellemeyeceğini söyledi.

Netanyahu konuşmasında, “Refah’a gireceğiz ve bu birkaç hafta sürecek” dedi. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.