enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki
01.04.2025
A+
A-

* Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin Kerkük’te yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in TEBA Ajansı’na dayandırdığı Gazeteci Eymen ERBİLOĞLU’nun haberine göre, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, KYB Başkanı Talabani’nin 25 Mart Salı günü Kerkük’e yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği konuşmalara ilişkin açıklama yayınladı.

Bafıl Talabani: Değil yüz, bin yıl da geçse kimse... | Rudaw.net

Açıklamada, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin dün Kerkük’ta yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Kuruluşundan bu yana Reşit Oteli hükümeti, Türkmenlere yönelik dışlama politikasını kesintisiz olarak sürdürmekte olup Kerkük’ün durumu (2003–2017) Kanunu Uygulama Operasyonu öncesindeki zorlu süreçlere geri döndürme çabalarına devam etmektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada,  Bu tür provokatif açıklamalar, söz konusu dışlama politikasının bir parçası olduğunu artık açıkça ortaya koymaktadır. Aynı taraflardan yürütülen bu tür girişimler, Türkmenlerin idari ve ekonomik çıkarlarını olumsuz etkilemektedir.” denildi.

Ayrıca, “Sayın Başbakanımızı, yasa dışı yerel yönetimin kurulmasından bu yana Kerkük’te devam eden aykırı ve kabul edilemez duruma derhal müdahale etmesini talep ediyor, dar bir siyasi çevrenin çıkarlarına hizmet eden idari ihlallerin belirlenmesi ve denetlenmesi için yetkili komiteleri görevlendirerek acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.” şeklinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aziz Irak halkına, Kerkük meselesinin hassasiyetini ve bu tür provokatif açıklamaların çözüm için uygun bir yol olmadığını hatırlatmak isteriz. Kerkük’te var olan Türkmen varlığının derin köklere sahip bir tarihi gerçek olduğunu ve bu gerçeğin hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceğinin altını çiziyoruz.”

Eymen Erbiloğlu ve Abdulselam Tütüncü ile Gün Ortası Haberleri | Facebook

Gazeteci* Eylem ERBİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.