enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Nisan Atölyesi: Yapay Zeka ve İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü

“Bilim Gençlerle Kazanacak” Nisan Atölyesi: Yapay Zeka ve İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü
09.04.2025
A+
A-

* Bilimin rehberliğinde yürütülen çalışmalardan ilham alarak gençleri bilimle buluşturmayı, daha iyi bir gelecek için gençlere bilimi sevdirmeyi amaçlayan Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’nin nisan ayı etkinlikleri “Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?” ve “21. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü” konularına odaklanacak.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Gazeteci* Sıla KARAROĞLU’nun haberine göre, Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile 15 ve 16 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan etkinlikler, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur ve University College Dublin Öğretim Üyesi Dr. Polat Göktaş’ın katılımlarıyla lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek. Tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olan ücretsiz bilim etkinlikleri sonrasında gençlere dijital katılım belgesi de verilecek.

Gençlerin bilime olan merakını ve ilgisini teşvik etmek amacıyla 2021 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden proje, gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ve çok sayıda bilim insanı ile ilham vermeyi amaçlıyor. Proje sayesinde, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, farklı bilim dallarını ve bilim dünyasının güncel çalışma alanlarını keşfetme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri deneyimleme fırsatı buluyorlar.

Ücretsiz olarak düzenlenen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak

Bilim Gençlerle Kazanacak: Nisan Ayı Çevrimiçi Etkinlik Takvimi

21. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü
Tarih: 15 Nisan 2025, Salı
Saat: 18.30
Bilim İnsanı: Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur
Üniversite ve Bölüm: Özyeğin Üniversitesi – İnşaat Mühendisliği Bölümü
Bilim Etkinliği Detayı: Dijitalleşme ve yapay zeka, akıllı ulaşım, iklim değişikliği, dijital üretim ve afet yönetimi gibi alanlarda mühendislik süreçlerini dönüştürerek, daha sürdürülebilir ve dayanıklı yapılar oluşturmayı mümkün kılmaktadır. “21. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü” etkinliğinde, inşaat mühendisliğinde son yıllarda öne çıkan teknolojik gelişmeler, inşaat mühendisliğinin değişen rolü ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ele alınacak.

Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?
Tarih: 16 Nisan 2025, Çarşamba
Saat: 18.30
Bilim İnsanı: Dr. Polat Göktaş
Üniversite ve Bölüm: University College Dublin – Bilgisayar Bilimleri
Bilim Etkinliği Detayı: “Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?” etkinliğinde, yapay zekanın ne olduğu, nasıl çalıştığı ve gerçekten insan gibi düşünüp düşünemediği keşfedilecek.

Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu, velilerinin doldurması beklenmektedir.

Marjinal Portner Novelli 30 Yaşında | Sıla Kararoğlu

Gazeteci* Sıla KARAROĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.