www.turkuazhaberajansi.com/Kocaeli (TÜHA) Bürosu: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alemdar, ‘Göl kıyılarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz’

* Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar'ın ‘Göl kıyılarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz’ sözüyle başlatılan büyük dönüşüm adım adım ilerliyor.
* Sapanca Park Projesi'nin Serdivan'daki Huzur Koridoru ile birleşmesi ve projelerin yeni etaplarıyla birlikte 20 kilometrelik kesintisiz bir kıyı alanı halkın kullanımına sunuluyor.
* Başkan Alemdar, “İnsanımızın göl manzarası eşliğinde yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği, ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği alanları hazırlıyoruz” dedi.
TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency (www.turkuazhaberajansi.com)

Gazeteci* Mustafa SALMAN
SAKARYA, 27 EKİM 2026 -Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar'ın ‘Göl kıyılarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz’ sözüyle başlatılan büyük dönüşüm adım adım ilerliyor.

Sapanca Park Projesi'nin Serdivan'daki Huzur Koridoru ile birleşmesi ve projelerin yeni etaplarıyla birlikte 20 kilometrelik kesintisiz bir kıyı alanı halkın kullanımına sunuluyor. Başkan Alemdar, “İnsanımızın göl manzarası eşliğinde yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği, ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği alanları hazırlıyoruz” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, göreve geldikten kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, "Sapanca Gölü'nün kıyılarını baştan sona halka kazandıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Eş zamanlı iki proje
Bu açıklama sonrası, Sapanca'nın Kocaeli sınırından itibaren kıyı işgalleri geniş kapsamlı bir çalışma ve vatandaşların katkısıyla kaldırılmış, Sapanca Park projesinde işlemler başlamış, Serdivan kıyısında ise eş zamanlı olarak Huzur Koridoru inşa edilmişti.
Projeler ikinci etapta birleşiyor
Sapanca'da, sahil yürüyüş yoluna kadar uzanan 6 kilometrelik kısıda sona gelinirken, 10 kilometrelik ikinci etabın ihalesi gerçekleşti.
Bununla eş zamanlı başlayan Serdivan Huzur Koridoru'nun 2 kilometrelik ilk etabı kapılarını açarken 2 kilometrelik ikinci etabının ihalesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi.

20 kilometrelik kıyı şeridi kesintisiz halkın
İkinci etap çalışmalarıyla Sapanca Park Projesi'nin Huzur Koridoru ile birleşmesi sağlanacak ve toplamda 20 kilometrelik kıyı şeridi kesintisiz olarak Sakarya halkının kullanımına sunulmuş olacak.

"20 kilometrelik yeşil yaşam koridorunu açıyoruz"
Başkan Alemdar, “Sapanca Gölü, şehrimizin en değerli emanetlerinden bir tanesidir. Gölün kıyılarını vatandaşlarımızın kullanımına açmak için Huzur Koridoru ve Sapanca Park projelerimizi hayata geçirdik. Huzur Koridorumuzun ilk etabını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk, şimdi ikinci etabıyla bu güzel yaşam alanını büyütüyoruz. Sapanca Park Projemizin ilk etabında da artık hızla sona geliyoruz, şimdi ikinci etap için çalışmalarımıza başlıyoruz. Her iki projemizin ikinci etaplarının da tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 20 kilometrelik yeşil bir yaşam koridorunu vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. İnsanımızın göl manzarası eşliğinde yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği, ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği bu alanları göl kıyısı boyunca büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Alemdar'ın paylaştığı projelerin birbirine bağlanması, Sapanca kıyılarında ortaya koyulan vizyonun da en net göstergesi oldu.

Sapanca Park'ta neler olacak?
Sapanca Park Projesi’nin ikinci etabında Sapanca'nın merkezinden Serdivan Gölpark kıyılarına kadar uzanan 10 kilometrelik yeni bir hat oluşturulacak.
Doğal yapının korunacağı projede yürüyüş ve bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri, rekreasyon alanları, dinlenme noktaları ve sosyal yaşam alanları yer alacak.

Huzur Koridoru modern donatılarla genişliyor
Huzur Koridoru'nun ikinci etabı ise 2 kilometrelik bölümde bisiklet yolu, çocuklar için modern ve güvenli oyun alanları, oturma alanları ve ayrıca panoramik seyir noktası, fotoğraf çekim alanı, bisiklet parkları yer alacak.
Büyükşehir Belediyesi Sapanca Gölü kıyılarında ne yapıyor?
Sapanca Park 1. Etap – 6 kilometre, sona gelindi
Sapanca Park 2. Etap – 10 kilometre, çalışmalar başladı.
Huzur Koridoru 1. Etap – 2 kilometre, hizmete açıldı.
Huzur Koridoru 2. Etap – 2 kilometre, ihalesi yapıldı.



Benzer Haberler
www.turkuazhaberajansi.com/Kocaeli (TÜHA) Bürosu: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alemdar, ‘Göl kıyılarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz’
www.turkuazhaberajansi.com/Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU'nun yazısı: Çalışanlar Neden Kurumlarından Uzaklaşıyor? Aidiyetin Psikolojisi ve Yönetimin Sorumluluğu...
www.turkuazhaberajansi.com/Kocaeli (TÜHA) Bürosu / Kocaeli’de Uyuşturucu Operasyonları:12 Şüpheli Tutuklandı!
www.turkuazhaberajansi.com/Ankara'da 29-30 Ekim'de düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 13'üncü Zirvesi'nde gözler tarımdan uzaya kadar iş birliklerine odaklanacak
www.turkuazhaberajansi.com/ Analist Öznur Küçüker Sirene yazdı / Erdoğan’ın Yunanistan'a Mesajı: Ege’de Düşmanlığa Mecbur Değiliz
www.turkuazhaberajansi.com/SPD'den Yeni Araştırma Raporu: Ajan Tabanlı Yapay Zekâ Su Yönetiminde Yeni Bir Dönem Başlatıyor
www.turkuazhaberajansi.com/Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU / Turizmde Yeni Dönem: Çok Turist mi, Çok Değer mi?
www.turkuazhaberajansi.com/Cumhuriyet'in 103'üncü yılında, Türk Dünyası'nın seçkin sanatçıları, Türk Devletleri Teşkilatı Cumhuriyet Bayramı Konserleri kapsamında Ankara'da buluşacak