enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başbakan Angela Merkel Metropol FM’e konuştu

Başbakan Angela Merkel Metropol FM’e konuştu
14.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başbakan Merkel, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen röportajda, Metropol FM sunucularının hazırladığı ve Türk kökenli gençler ve Influencer’in korona salgını ve  alınan önlemlerle ilgili sorularını yanıtladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın Almanya’da yayın yapan (Metropol FM)’in İnternet Sitesi’nde yer alan haberine dayandırdığına göre,Gençlerin ve Influencerlerin  soruları, koronadan dolayı eğitim başta olmak üzere, sosyal yaşam, etkinlikler ve düğün, eğlenceler gibi farklı alanlarda yaşanan sıkıntılar üzerineydi.

Video röportajında Başbakan Merkel, özellikle Türk ailelerinde anne babanın ve yaşlılara çok büyük saygı duyuduğunu bildiğini ve bu nedenle onları düşünerek, onları salgından korumanın çok önemli olduğunu vurguladı. Merkel açıklamasında Türkiye kökenlilere seslenerek: „Lütfen kendinizi ve ailenizi koruyun ve mümkün olduğu kadar küçük gruplar olarak bir araya gelin“ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropol FM sunucuları aracılığı ile dinleyiciler, kendilerine en çok şikayet ettikleri konunun ise şu anda korona salgınından dolayı, çok sayıda velinin, çocuklarının sınıflarda korona virüsü tehlikesine maruz kalmaları, sınıfların belli aralıklarla havalandırılması kuralından dolayı da çocuklarının  hastalanma tehlikesinden duydukları kaygıyı Başbakan Merkel’e ilettiler. Başbakan Merkel’de çocukların okul eğitiminin öncelikli olduğunu belirtti. Korona virüsü ne kadar sık görüşülürse bizim için o kadar tehlikeli olduğunu, bu nedenle çocukların okul sonrası görüşmelerini azaltarak, eğitimlerinin sürmesinin önemini vurguladı.

Başbakan Angela Merkel, ekonomik beklentilere dair gelen sorulara ise, Türk kökenli işletmelerinin olağanüstü yaratıcı olduklarını söyledi ve birçok ailenin kısa çalışma yada işsizlikle karşı karşıya kalma ihtimallerinin oluduğunu bildiğini ve Alman Devleti olarak bu olumsuz gelişmelere karşı çalıştıklarını dile getirdi ve Ocak ayında yeni bir ekonomik yardım programı hazırladıklarını açıkladı. Bu krizden çıkmanın en önemli faktörünün virüsün yayılmasını engellemek olduğunu söyleyen Başbakan Merkel, bu anlamda herkesin üstüne görev düştüğünü söyledi.

Bir Metropol FM dinleyicisinin ne zaman tekrar düğün yapabileceğiz sorusuna ise Başbakan Merkel, Türk gençleri için bir düğünün ne kadar önemli olduğunu bildiğini ama korona döneminde, özellikle kış aylarında hijyen kurallarıyla bir düğün yapmanın zor olduğunu söyledi.

Başbakan Merkel gençlere şimdilik resmi nikahla evlenip, pandemi sonrası gönül rahatlığıyla, sevdikleriyle birlikte düğün yapmalarını önerdi. Merkel: „Basitçe söylemek gerekirse, samimi olalım bir düğün, hijyen konsepti aşağı hijyen konsepti yukarı, insanlar maske takmış oradan oraya koştururken, bir buçuk metre mesafeye uyularak, ağız tadıyla yapılması çok zor, insani değil“ dedi.

SON DAKİKA... Merkel Türklere seslendi... Düğünlere ara verin! - Güncel Haberler Milliyet

Almanya‘da aşıyı bulan Türk kökenli Ugur Şahin ve eşi Özlem Türeci´ye  Metropol FM aracılığı ile teşekkür etti.   

Başbakan Merkel: „Tabii, Metropol FM aracılığıyla, aşıyı bulanlardan birinin Türk kökenli Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci olmasından ve BioNTech ile Pfizer’da aşı için temel bilimsel katkıyı yapmalarından dolayı çok mutlu olduğumuzu söylemek isterim” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropol FM sunucuları Aslı Cankat ve Redaktör Ferhad Poye‘nin gerçekleştirdiği röportaj toplam 20 dakika sürdü. Diğer ülkelerde olduğu gibi, Almanya’da korona pandemisiyle baş etmek için çok önemli önlemlere ve kısıtlamalara yer vermiş bulunuyor. Bu önemli dönemde Başbakan Merkel’in göçmenlere yönelik bu röportajı METROPOL FM’e vermiş olması da ayrı bir önem taşıyor.

Fotograf: Guido Bergmann- BERLİN

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.