enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: Rusya ile iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız

Bakan Çavuşoğlu: Rusya ile iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız
20.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile bölgesel konularda da yakın bir diyalog içindeyiz. Karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde sonuç alıcı iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı haberine göre,Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin 5. yılında Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

“Karlov’un kaybı halkımızı ve tüm ülkemizi üzmüştür”

Karlov’un ikili ilişkilere katkıda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Karlov, Türk-Rus ilişkilerine zor bir dönemde önemli hizmetlerde bulunan tecrübeli bir diplomat idi. Karlov, görev süresince diplomasi camiasında sevilen ve saygın bir diplomat olarak kendisini temayüz etmişti, ilişkilerin her alanda daha iyi seviyelere taşınması için uğraşmış, Türk-Rus dostluğuna başarılı çalışmalarla katkı sağlamıştır. Onun kaybı, Rus halkını olduğu kadar, halkımızı ve tüm ülkemizi derinden üzmüştür” diye konuştu.

“Türk-Rus dostluğunu bozmak isteyenler hüsrana uğramıştır”

Karlov’a yönelik terör saldırısı düzenlendiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Büyükelçi Karlov’a yönelik saldırı, aynı zamanda Türk-Rus dostluğuna karşı yapıldı. Ancak Türkiye ve Rusya bu tuzağa düşmedi. Bu anlamda, Türk-Rus dostluğunu bozmak isteyenler hüsrana uğramıştır” sözlerini kullandı.

“Büyükelçi Karlov’u saygıyla anıyorum”

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Terörizm, insanlık dışı vahşetinde ırk, din, dil, mevki gözetmemektedir. Diplomatlarını, Büyükelçilerini yakın geçmişte teröre en fazla kurban vermiş olan Türkiye, bu acıyı en iyi bilen ülkelerdendir. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak ben de olayın hemen ardından mevkidaşım Lavrov ile birlikte Moskova Vnukova Havaalanı’nda cenaze karşılama merasimine iştirak ederek, acılı ailesine taziyelerimi sunmuştum. Bu vesileyle, başta Sayın Büyükelçi’nin kederli ailesi ve yakınları olmak üzere, Rus halkına ve devletine tekrar başsağlığı diliyorum. Büyükelçi Karlov’u saygıyla anıyorum. Huzur içinde yatsın.”

Bakan Çavuşoğlu, Karlov’a yönelik saldırının Türk-Rus iş birliğinin baltalamak isteyen birçok güç odağının varlığını ortaya koyduğunu söyledi.

“İş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız”

Rusya ile iş birliğinin gelişmeye devam ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Son 5 yılda ülkelerimiz arasındaki ilişkiler hem ikili hem de bölgesel düzeyde dinamik bir seyir izledi. Karşılıklı üst düzey temaslarımız yoğun şekilde devam ediyor ve ilişkilerin geliştirilmesine yönelik güçlü bir ortak iradeye sahibiz” dedi.

Çavuşoğlu, ticaret, enerji, turizm, kültür ve diğer alanlarda ikili ilişkilerinin geliştiğine dikkati çekerek, “Ticaretimiz ve turizm ilişkilerimiz pandeminin yarattığı etkilerinden hızla sıyrılıyor. Bu yıl 30 milyar dolarlık ticaret hacmine yaklaşacağız. Turizmde de yaklaşık 5 milyon Rus turisti ağırlamış olacağız. Enerji, iş birliğimizin önemli bir ayağı. Türk Akım projesi geçen yıl faaliyete geçti. Akkuyu Santrali’nde çalışmalar takvime göre ilerliyor. İlk üniteyi 2023 yılında devreye alacağız” diye konuştu.

“Rusya ile bölgesel konularda da yakın bir diyalog içindeyiz”

Rusya ile bölgesel konularda da temasları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Rusya ile bölgesel konularda da yakın bir diyalog içindeyiz. Farklı yaklaşımlarımızın bulunduğu konularda dahi bölgemizin huzur ve refahını ön plana koyan sorumlu bir yaklaşımla meseleleri ele alıyoruz. Karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde sonuç alıcı iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız.”

EK Kaynaklar *AA

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.