enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 SPD Başkanı Yıldız : Kuruyan Göllerimiz ve Kesilen Sularımızın Nedeni Benzer !
23:02 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sahte diploma soruşturmasına ilişkin, yargı sürecinin devam ediyor
22:33 Bakan Tunç: Kamu hizmetlerinin güvenliği hayati önemdedir
22:22 Kocaelispor lig için olumlu sinyaller veriyor!
21:54 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency, Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde
07:26 Aceleci Tepki Siyasetine Hapsolmak
07:25 Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), faaliyete geçtiği günden bugüne yapılan 52 bin 749 başvurudan 50 bin 770’ini sonuçlandırdı…
07:15 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan Türkiye Kültür Yolu Festivali’den notları!
07:13 Avrupa’nın en büyük bankalarının hisseleri geçtiğimiz hafta itibariyle Küresel Finans Krizi’nden bu yana en yüksek seviyelere ulaştı…
07:11 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
07:07 Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın 10’uncusu Tamamlandı: Gençler Büyükada’da Buluştu
07:02 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnanıyorum ki komisyonumuz tarihi misyonu layıkıyla gerçekleştirecek
07:00 Azerbaycan ve Ermenistan Barış Görüşmeleri : Abu Dabi
07:00 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
06:55 Sahte Diplomalı Akademi: Türkiye’nin Çürüyen Liyakat Sistemi
06:26 İzmir’de bugünden itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
22:21 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aşırı sağcı Yunan siyasetçi Brüksel’de gözaltına alındı

Aşırı sağcı Yunan siyasetçi Brüksel’de gözaltına alındı
28.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunan aşırı sağcı Altın Şafak partisinin eski üyesi Yoannis Lagos, Avrupa Parlamentosu’nda dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Brüksel’de gözaltına alındı. Lagos geçen yıl da Türk bayrağını yırtmıştı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AFP,AP/CÖ,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Parlamentosu tarafından dokunulmazlığı kaldırılan Yunan aşırı sağcı siyasetçi Yoannis Lagos, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gözaltına alındı.

Lagos, Yunanistan’da organize suç örgütü yönetmek suçundan geçen Ekim ayında 13 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Brüksel’e yerleşmişti.

Lagos’un dokunulmazlığı, Pazartesi akşamı Avrupa Parlamentosu’nda 24’e karşı 658 oyla kaldırıldı. Böylece Lagos hakkındaki mahkeme kararının önündeki engel de kalkmış oldu.

Yunan polis sözcüsü Teodoros Kronopulos, Associates Press‘e yaptığı açıklamada, “Talebimiz üzerine Avrupa çapında tutuklama emri çıkarıldı ve bu karar Belçika makamlarınca uygulandı. Artık konu yargıda” dedi.

Yunan devlet televizyonu, Lagos’un gözaltına alınması işleminde Avrupa Polis Teşkilatı’ndan (Europol) yetkililerin de hazır bulunduğunu bildirdi.

Brüksel savcılığı, öğle saatlerinde gözaltına alınan Lagos’un hâkim karşısına çıkarılacağını duyurdu. Mahkemenin, 48 yaşındaki Lagos’un Yunanistan’a iadesi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Lagos, 2019 yılında Avrupa Parlamentosu’na seçilmişti.

Polis aracında tweet attı

Yunan siyasetçi, gözaltına alınmasının ardından attığı tweet’te, “Belçika polisinin arabasındayım. Haydutlar, ateistler ve Yunan karşıtları benim hapse girmemi istiyor. İsa’ya ve Yunanistan’a inancım baki. Asla başımı öne eğmediğim için gururluyum. Çok yaşa Yunanistan. Çok yaşa Ortodoks Hristiyanlık” ifadesini kullandı.

Lagos’un Yunanistan’da yargılandığı davada, 17 eski Altın Şafak milletvekili daha hapis cezasına çarptırılmıştı.

Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliyakos 2013 yılında Atina'da terörle mücadele ekiplerince mahkemeye götürülürken

Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliyakos 2013 yılında Atina’da terörle mücadele ekiplerince mahkemeye götürülürken

Beş yıl süren dava, faşizm karşıtı rap’çi Pavlos Fyssas’in Eylül 2013’te bir Altın Şafak destekçisi tarafından Atina’da sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesinin ardından açılmıştı. Lagos, 34 yaşındaki rap’çinin öldürüldüğü bölgeden sorumlu Altın Şafak komutanı olarak biliniyordu.

Yunanistan’da modern siyaset tarihinin en önemli davalarından biri olarak görülen davada, 50’yi aşkın sanık organize suç örgütü yönetmek, cinayet, saldırı ve yasa dışı silah bulundurma dahil birçok suçtan mahkûm edildi.

Suçlu bulunarak hapse atılan isimler arasında Altın Şafak’ı kuran ve uzun yıllar liderlik eden Nikos Mihaloliyakos da bulunuyor. Kaçak durumdaki tek sanık ise Altın Şafak’ın iki numaralı ismi olarak görülen Hristos Pappas.

Aşırı sağcı siyasetçi geçen yıl Ocak ayında Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Nisan 2021]

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.