enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu, ‘Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz’

Bakan Çavuşoğlu, ‘Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz’
30.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sahada ve masada Azerbaycan’ın yanındayız. Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i ziyaret etti.

Büyükelçilikte açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu sorunun çözümünün Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlundan Azerbaycan açıklaması: Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz

Çavuşoğlu, “Esasen bu sorunun çözümü basit. Tek bir çözüm var. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Bu çekilme olmadığı sürece bu sorun çözülmez. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve birliği konusunda BM kararları ortada. AGİT Minsk üçlüsü çözüm için hiçbir somut adım atmadı” dedi.

“Yeri geldiğinde bir devlet gibi hareket ediyoruz”

Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğinin bir kez daha altını çizen Çavuşoğlu özetle şu mesajları verdi:

“Biz Türk halkı olarak her zaman kardeş Azerbaycan halkının yanındayız. Sahada ve masada Azerbaycan’ın yanındayız. Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz. Bu sorunu çözelim ki Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları kurtulsun. Bir millet 2 devletin gereğini yapıyoruz. Azerbaycan’ın büyükelçisi olmayan yerlerde biz hizmet ediyoruz. Yeri geldiğinde bir devlet gibi hareket ediyoruz.”

Bayramov ile telefon görüşmesi

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklamalar da yapan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Sürekli temas halindeyiz. Gelişmeleri birlikte takip ediyoruz. Bu sabah (Almanya Dışişleri Bakanı) Heiko Maas ile de telefonda görüştük. Son gelişmeleri ve Ermenistan’ın saldırganlığı konuştuk. Gerekli mesajları da verdik. Nasıl çözülmesi gerektiği konusunda da düşüncelerimizi paylaştık.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da “Haklı davasında sahada kazanan Azerbaycan masada da kazanacaktır” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.