enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir
11.01.2024
A+
A-

ABD ve AB diplomatları İsrail – Hamas savaşının yayılmasını önlemek için Orta Doğu’daki çabalarını sürdürüyor.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiOrta Doğu’ya bir başka acil diplomatik ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazar günü Arap ortaklarıyla bir araya gelerek İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın yayılabileceği yönündeki endişelerin yatıştırılmasını istedi.

Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman Al Thani ile görüşen Blinken, İsrail’in askeri operasyonlarını sivil kayıpları azaltacak şekilde ayarlaması gerektiğinden bahsetti.

Blinken ayrıca İsrail bombardımanlarıyla yerle bir olan Filistin topraklarının çatışma sonrası geleceği için ayrıntılı planlar hazırlanmasının önemini vurguladı.

Blinken, Şeyh Muhammed ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilere “Bu çatışma kolayca metastaz yapabilecek, daha fazla güvensizliğe ve daha fazla acıya neden olabilecek bir çatışma” dedi.

“Bu nedenle ilk günden itibaren, diğer önceliklerimizin yanı sıra, yoğun bir şekilde çatışmanın yayılmasını önlemek için çalışmaya odaklandık.”

U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar's Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.[U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar’s Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.Evelyn Hockstein/AP]

Gazze’deki felaket boyutundaki insani duruma da değinen Blinken, önceliğinin çatışmanın yayılmasını önlemek ve Gazze’ye ulaşan insani yardım miktarını arttırmak olduğunu söyledi.

“Çok sayıda Filistinli sivil gıda, su, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddelerine yeterince erişemediği için acı çekiyor. En çok da çocuklar.”

Washington’a dönmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır’ı da ziyaret edecek olan Blinken, savaşın başlamasından bu yana bölgeye yaptığı dördüncü ziyaret.

Alman Dışişleri Bakanı İsrail’de temaslarda bulundu

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrailli mevkidaşı Israel Katz ile bir araya gelerek ülkenin kendini savunma hakkı ile Filistinli sivilleri koruma ihtiyacını teyit etti.

Baerbock “İsrail ordusunun Gazze’deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapması gerektiği giderek daha açık hale geliyor. Bu kadar çok Filistinlinin hayatına zarar vermeden Hamas’la savaşmanın yollarını bulmalıdır.” dedi.

Katz da, Almanya’nın İsrail’e verdiği destek ve Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin serbest bırakılması konusundaki kararlılığı için teşekkür etti.

Toplantıya Gazze Şeridi’nde halen tutulmakta olan rehinelerin yakınları da katıldı.

Katy Dartford's Profile | Euronews Journalist | Muck Rack

Gazeteci* Katy Dartford

***

Yazar hakkında

Katy Dartford, Fransa merkezli bir gazeteci olup, yaklaşık 15 yıldır Televizyon medyasında, aynı zamanda yazar, editör, fotoğrafçı, sosyal medya yöneticisi ve You Tuber.  EuroNews’de Dijital Editör, Serbest Multimedya Gazetecisi ve Seyahat Yazarı, serbest çalışan, haberler, macera sporları, Avrupa haberleri, uluslararası haberler, 2012’den beri Chamonix’te ve şu anda Lyon’da yaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.