enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:00 Hamas, “Türkiye, Katar, Mısır ve ABD Başkanı Trump’ın çabalarını takdirle karşılıyoruz”
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu
09:33 Trump: ‘İsrail ve Hamas barış planının ilk aşamasını imzaladı’
07:57 Rusya’da Grup Yorum’a yasak
06:34 SPD Hidropolitik Akademi Merkezi Direktörü Dursun Yıldız: Orta Asya ülkeleri işbirliğine zorunlu
06:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
06:17 CHP’li Nimet Özdemir’den KKTC Seçimlerine İlişkin Çağrı: “Türkiye Tarafsızlığını Korumalı”
05:58 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Bölgemizi sıkıştığı bu cendereden süratle çıkarmak istiyoruz”
05:51 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, Çankırı’da konuştu!
05:21 Ursula von der Leyen: ‘Avrupa hibrit bir savaşla karşı karşıya’
05:13 Feed the Future Ödülleri Sahiplerini Buldu
03:09 Dışişleri Bakanı Fidan: ‘Taraflar Gazze’de ateşkes anlaşmasına yakın’
03:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye geçen 7 belediye başkanına partisinin rozetini taktı…
02:42 Fütüristler Derneği, 20’nci kuruluş yılını dünyanın önde gelen fütüristlerinden Jerome C. Glenn’in katılımıyla gerçekleştirecek…
02:05 Sinan Selen Alman iç istihbaratının başına resmen atandı
01:39 İzmir’de CHP belediyeciliği borç batağına düştü çareyi ise 138 milyon lira değerinde 5 parselini satışa çıkardı…
01:13 Aktivist-Yazar Bekir Develi, “Biz değiliz mesele, Gazze!”
00:39 Guinness’ten rekora Gazze engeli
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Siyaset yolculuğumuzu milletin kılavuzluğunda yapıyoruz”
08:00 Batı’nın Ukrayna kozu tükendi!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara’da Miras Şantiye Gezileri devam ediyor

Ankara’da Miras Şantiye Gezileri devam ediyor
27.08.2023
A+
A-

* Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Ankara Miras Şantiye Gezileri” devam ediyor.

* Restorasyon ve konservasyon çalışmaları süren Roma Tiyatrosu ile Arkeopark’ta vatandaşlar alanı rehberler eşliğinde gezerken, çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin 2 bin 800 yıllık tarihine ışık tutan yapıları gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalara başladı.

Belediyenin Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmaların yürütüldüğü şantiyelerin kapılarını vatandaşlara açıyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen geziler, Ankara tarihine ilgi duyan ve gerçekleştirilen çalışmaları merak eden vatandaşları bir araya getiriyor. ABB tarafından düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezilerine öğrenciler, akademisyenler mimarlar, mühendisler başta olmak üzere toplumun her kesiminden ve meslekten vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ı rehberler eşliğinde gezerek, çalışmalar hakkında bilgi alan vatandaşlar şunları söyledi:

-Gülnur Demirel (TOBB Üniversitesi Mimarlık Fakültesi): “Mimarlık eğitiminde okul dışında da bu türlü deneyimler önem taşıyor benim için ve ilerleyen zamanda da aslında restorasyon ile ilgili bir alana yönelmek istiyorum. Onun için de belediyemizin böyle bir etkinlik düzenlediğini görünce bir arkadaşımla beraber katılmak istedik.”

-Serhan Altınok: “Genelde Yunan Tiyatrolarına biliriz ama Roma Tiyatrolarını pek kolay kolay bilmeyiz. Bu etkinlik bize büyük bir katkı sağlayacaktır. Kültürü öğrenmek isteyenler de en azından Hattileri, Hititleri, Frigleri bunları da bir nebze olsun kulak kabartarak biraz bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bir tarih ayaklanıyor şu anda.”

-Buse Dicle Kopar: “Ankara’da doğmuş, büyümüş ve okumuş biriyim. Bugün burada bir arkeo gezi alanındayız. Ankara Kalesi ve akabinde Roma Dönemi tiyatrosundayız. Çok yararlı bir gezi oldu bizler için. Daha önceleri burası 82 yılında keşfedildiğini ve 82-86 arasında kazıldığını biliyorum ama daha sonrasında işte ara ara çalışmalar yapıldı ama en kapsamlı çalışma gerçekten bu yıl yapılan olmuş. Gün yüzüne kavuşmuş bir Roma Tiyatromuz var artık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.