enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Adil barış ancak adalet, güvenlik ve tam bağımsız Filistin’in genişçe tanınmasıyla sağlanır”
07:51 Antalya Emniyet Müdürlüğü, “Güvenli Okullar” projesi kapsamında kent merkezindeki her okula bir polis görevlendirdi…
07:44 Katil İsrail, iki yıldır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde kentin tarihi ve kültürel dokusuna rengini veren çok sayıda tarihi camiyi ve eseri yok etti…
07:40 Rapor: CEO’lar küresel ekonomiye olan güven azalırken yapay zekaya yatırımı artırıyor
07:36 Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rize’de bugün düzenlenecek törenle Isırlık Yolu’nu hizmete açacağını duyurdu…
07:30 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin ortak basın toplantısından notlar…
07:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Organize sanayi bölgesi, meslek yüksekokulu modelini hayata geçirdik”
07:05 Cevdet Yılmaz: Tarafların anlaşmaya sadık kalmasını bekliyoruz
07:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için görev gücünde biz de yer alacağız
01:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu
00:00 Hamas, “Türkiye, Katar, Mısır ve ABD Başkanı Trump’ın çabalarını takdirle karşılıyoruz”
09:33 Trump: ‘İsrail ve Hamas barış planının ilk aşamasını imzaladı’
07:57 Rusya’da Grup Yorum’a yasak
06:34 SPD Hidropolitik Akademi Merkezi Direktörü Dursun Yıldız: Orta Asya ülkeleri işbirliğine zorunlu
06:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
06:17 CHP’li Nimet Özdemir’den KKTC Seçimlerine İlişkin Çağrı: “Türkiye Tarafsızlığını Korumalı”
05:58 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Bölgemizi sıkıştığı bu cendereden süratle çıkarmak istiyoruz”
05:51 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, Çankırı’da konuştu!
05:21 Ursula von der Leyen: ‘Avrupa hibrit bir savaşla karşı karşıya’
05:13 Feed the Future Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençler Zafer Bayramı’nı TEKNOFEST’te kutlayacak

Gençler Zafer Bayramı’nı TEKNOFEST’te kutlayacak
27.08.2023
A+
A-

* 2023 TEKNOFEST Ankara, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenecek.

* Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul’dan sonra milyonları Ankara’da buluşturacak.

* Çeşitli kategorilerde teknoloji yarışmaları, hava araçları sergileri, hava gösterileri, teknoloji firmaları fuarları, bilim söyleşileri, girişim zirvesi ve diğer sosyal etkinliklerin bir araya geleceği organizasyon, gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

2023 TEKNOFEST Ankara, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleşecek. 30 Ağustos Çarşamba günü Zafer Bayramı’nda başlayacak etkinlik, İstanbul’dan sonra milyonları Ankara’da buluşturacak. TEKNOFEST, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde ise İzmir Çiğli Havalimanı’nda yapılacak.

Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, “Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli aktivitelerle dolu TEKNOFEST Ankara için geri sayım başladı. Etimesgut Havalimanı’nda 5 gün boyunca sürecek festival için hazırlıklar sürüyor.
Çeşitli kategorilerde teknoloji yarışmaları, hava araçları sergileri, hava gösterileri, teknoloji firmalarının fuarları, bilim söyleşileri, girişim zirvesi ve diğer sosyal etkinliklerin bir araya geldiği büyük bir organizasyon olan TEKNOFEST, gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki ilgilerini artırmayı amaçlıyor. TEKNOFEST, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle düzenleniyor.

TEKNOFEST İstanbul’un ardından, sıra TEKNOFEST Ankara’da!
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023, ilk olarak 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenmişti. 2 milyon 547 bin ziyaretçi sayısı ile rekor kıran TEKNOFEST, katılımcılara, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri; “Sahne Senin” etkinliği, bilim şovları, eğitici atölyeler, sergiler, sahne gösterileri ve konserler ile dolu bir serüven sundu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 5 gün süren festival, 1 Mayıs’ta sona erdi. İstanbul’un ardından 30 Ağustos Çarşamba günü Ankara’da başlayacak festivale katılım için kayıtlar devam ediyor.

Teknoloji severlerin festivale katılabilmek ve festival alanına girebilmek için online kayıt yaptırması gerekiyor. Kayıt işlemleri, www.teknofest.org web sitesi üzerinden kişisel bilgi doldurularak yapılıyor. Festival girişleri tamamen ücretsiz olup, 7 yaş altındaki ziyaretçiler için kayıt zorunlu değil.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalde neler var?
Ankara Etimesgut Havalimanı’nda açılacak TEKNOFEST sahnesinde etkinlik süresince her gün öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 kez gerçekleşecek olan “Sahne Senin” etkinliği ile müzikseverler, katılımcılar ve ziyaretçiler keyifli anlar yaşayacak, yeteneklerini sergileme fırsatı bulacaklar.

TEKNOFEST açıklamasına göre, 5 gün sürecek festivale katılmak isteyenlerin online kayıt yaptırmaları ardından yeteneğine güvenen herkes, grup ya da bireysel olarak TEKNOFEST sahnesinde hem şarkılarını söyleyecek hem de enstrümanlarını çalacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deneyap Kart Yarışması
TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Deneyap Kart Yarışması, Robolig formatında düzenlenecek. Bu yarışma ile yerli ve milli olarak hayata geçirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek ve proje üretkenliği yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amaçlanıyor.

Bu sayede “Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” hedefiyle, Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda İlkokul-ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviyelerine yönelik Deneyap Kart Robolig Yarışması düzenlenecek.
Yarışmaya Türkiye’de öğrenim gören tüm ilkokul-ortaokul, lise, üniversite ve üzeri öğrencileri (Lisans, Ön lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) katılabilecek.

Take Off 2023
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ana yürütücülüğünde gerçekleştirilen Take Off Girişim Zirvesi’nde yerli ve yabancı girişim ekosisteminden katılımcıların bir araya getirilerek girişim ekosistemine katkı sağlanması ve Türkiye’nin bu alanda girişimciler ve yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek zirvede, yerli girişimler için Ankara ve İzmir’de yapılacak yarı finalin ardından yerli girişimler ön değerlendirme sunumlarını katılımcılarla buluşturacak. Yerli girişimler ile uluslararası katılımcılara yönelik olan final etkinliği ise Aralık 2023’te İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Take Off Girişim Zirvesi programında paneller, keynote konuşmaları (konunun ana hatlarını belirten açılış konuşması) ve girişim sunumları yer alacak. Aynı zamanda potansiyel iş birliği görüşmeleri için yatırımcı, kurum ve girişimcilere birebir görüşme alanlarının sağlandığı zirve, katılımcılara özel girişimcilik atölyeleri ve uluslararası network imkânı sunacak.

100’ü aşkın ülkeden her yıl binlerce başvuru alan ve şimdiye kadar 600’den fazla girişimciye, 400’den fazla mentor ve yatırımcıya, 140 konuşmacıya ev sahipliği yapan Take Off, bölgenin en kapsamlı girişimcilik zirvesi olma özelliğini taşıyor. 2018 yılından bu yana 155 bin dolardan fazla ödül verilen zirvede bugüne kadar toplamda 1.700 girişimci-mentor görüşmesi de gerçekleşti.

Pre Take Off’ta toplam ödül 2 milyon 250 bin TL
Pre Take Off’ta yapılacak ön değerlendirme sunumlarında kendi kategorisinde birinci olan girişimler toplamda 2 milyon 250 bin TL nakdi destek kazanma hakkına sahip olacak. Finalist olan girişimler ise aralık ayında gerçekleştirilecek Take Off İstanbul’da büyük ödülü kazanmak için yarışacak. Pre-Take Off’ta kategorisinde birinci olan pre-mvp girişimcilere 75 bin TL, Pre-Take Off’ta kategorisinde birinci olan mvp girişimcilere 150 bin TL verilirken, girişimciler Pre-Take Off’ta ve İstanbul’da stant açma, B2B görüşmeleri, uzman mentor görüşmeleri, yatırım toplantıları, girişim ekosisteminde yer alma, saygın konuşmacıları dinleme ve konferanslara katılma gibi imkânlara sahip olacak.

TEKNOFEST nedir?
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; çeşitli kategorilerde teknoloji yarışmalarının, hava araçları sergilerinin, hava gösterilerinin, teknoloji firmalarının tanıtım yaptığı fuarların, bilim söyleşilerinin, girişim zirvesinin ve birçok sosyal etkinliğin yer aldığı büyük bir organizasyon.

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları ile gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması amaçlanıyor.
TEKNOFEST Havacılık ve Uzay Festivali’ne yaş ya da meslek grubu ayrımı olmaksızın herkes ücretsiz şekilde ziyaretçi olarak katılabiliyor. Yalnızca 13 yaşından küçük ziyaretçiler etkinlik alanına ebeveynleri ya da öğretmenleri ile girebiliyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, ileri teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor.

Cemre Polat adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Cemre POLAT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.