enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden Demirtaş açıklaması

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden Demirtaş açıklaması
20.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 6-8 Ekim olayları davasına bakacak olan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Selahattin Demirtaş ile ilgili verdiği hak ihlali kararı ikinci kez tutukluğu ile ilgili değil” açıklamasını yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, hak ihlali olduğunu savunarak tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesini istedi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine göre karar, 6-8 Ekim olayları dosyası tutukluluğuna ilişkin alınmadı.

AİHM, söz konusu kararı Demirtaş’ın halen devam eden değil, ilk tutukluluğu ile ilgili verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dosyası için alındı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dava dosyasındaki tutukluluğuna yönelik AİHM’e yaptığı bir başvuru yok. Anayasa Mahkemesindeki dosya ise halen görüşülüyor.

Mahkeme tarafından hazırlanan tensip zaptında AİHM’nin, Demirtaş’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği hak ihlali kararı değerlendirildi. Selahattin Demirtaş’ın 20 Eylül’de 6-8 Ekim olayları ile ilgili hükmedilen ikinci tutukluluğu ile ilgili yapılan bir inceleme olmadığı vurgulandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Şubat 2021]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.