enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
07:43 Rusya Haziran ayında Ukrayna’ya 5.337 insansız hava aracı fırlattı
07:40 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
07:40 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
07:28 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
07:25 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
07:10 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
07:10 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
07:03 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
07:00 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
06:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
06:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden Demirtaş açıklaması

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden Demirtaş açıklaması
20.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 6-8 Ekim olayları davasına bakacak olan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Selahattin Demirtaş ile ilgili verdiği hak ihlali kararı ikinci kez tutukluğu ile ilgili değil” açıklamasını yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, hak ihlali olduğunu savunarak tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesini istedi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine göre karar, 6-8 Ekim olayları dosyası tutukluluğuna ilişkin alınmadı.

AİHM, söz konusu kararı Demirtaş’ın halen devam eden değil, ilk tutukluluğu ile ilgili verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dosyası için alındı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dava dosyasındaki tutukluluğuna yönelik AİHM’e yaptığı bir başvuru yok. Anayasa Mahkemesindeki dosya ise halen görüşülüyor.

Mahkeme tarafından hazırlanan tensip zaptında AİHM’nin, Demirtaş’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği hak ihlali kararı değerlendirildi. Selahattin Demirtaş’ın 20 Eylül’de 6-8 Ekim olayları ile ilgili hükmedilen ikinci tutukluluğu ile ilgili yapılan bir inceleme olmadığı vurgulandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Şubat 2021]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.