enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:47 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da yastık altında hâlâ 12,35 milyar mark var

Almanya’da yastık altında hâlâ 12,35 milyar mark var
16.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya’da bazı AB üyesi ülkelerin ortak para birimi euroya 20 yıl önce geçilmesine rağmen hâlâ 12 milyar 350 milyon mark tutarında para euroya çevrilmedi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da bazı AB üyesi ülkelerin ortak para birimi euroya 20 yıl önce geçilmesine rağmen hâlâ 12 milyar 350 milyon mark tutarında paranın euroya çevrilmediği açıklandı.

Almanya Merkez Bankası’nın son verilerine göre, hâlâ vatandaşların elinde eski para birimi olan Alman Markı olarak 12 milyar 350 milyon bulunuyor.

Kasım 2021 itibarı ile Almanya’da 43 milyon 100 bin markın yaklaşık 22 milyon euroya çevrildiğini açıklayan Almanya Merkez Bankası, son 20 yıl zarfında Almanya çapındaki 30 şubesinde hâlâ Alman Markı’nın euro para birimine çevrilmeye devam edildiğini kaydetti.

Almanya Merkez Bankası Başkanı Johannes Beermann, Euro Bölgesi içinde Almanya’nın hâlâ markın euroya çevrilebildiği altı ülkeden biri olduğunu da vurguladı. Beermann, çoğu vatandaşın bu imkana sahip olduğunu bilmediğini de ifade etti.

Beschädigte Banknoten

Kur 1,95583 mark 1 euro

Almanya, 1 Ocak 2022 itibarı ile o dönem 12 ülke ile birlikte ortak para birimi kabul edip euroya geçmişti. O zaman belirlenen ve 1,95583 markın 1 euroya denk geldiği kur hâlâ geçerli.

Almanya Merkez Bankası verilerine göre en büyük para değişimi euroya geçiş dönemi olan 2001/2002’de kayda geçti. Ancak verilere göre halihazırda kağıt para olarak 5 milyar 750 milyon, metal para olarak da 6 milyar 600 milyon mark değerinde paranın insanların kasalarında, çekmecelerinde, çantalarında veya eski dolaplarında olduğu tahmin ediliyor.

Yine Almanya Merkez Bankası’nın hesaplamasına göre toplam 163 milyon 800 bin kağıt para, 23 milyar da metal para olduğundan yola çıkılıyor.

Söz konusu paranın bir bölümünün koleksiyoncular tarafından toplandığı ve onun için değiştilmediği tahmin ediliyor.

Alman Mark’ının bir bölümünün de Almanya dışında olduğu ve o dönem özellikle güvenilir sayıldığı için mevduat veya yatırım amaçlı tutulduğu da öngörüler arasında.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.