enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti’den Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına tepki

AK Parti’den Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına tepki
23.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelarpulu’nun Barış Harekatı’nın yıldönümünde ortaya çıkıp ‘Türk Barbarlığı’ iddiasında bulunmasını şiddetle kınıyoruz.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelarpulu’nun Türkiye’yi hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya Camii kararı sonrasında Yunanistan’ın her türlü kara propagandaya başvurduğunu belirten Çelik, “Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelarpulu’nun Türkiye’yi hedef alan açıklamaları tarih bilgisi ve hukuk bilgisi yoksunluğunun göstergesidir.” dedi.

“Yunanistan dini hoşgörü konusunda en temel kriterleri karşılamayan bir ülkedir”

Çelik, “Avrupa’da başkentinde tek bir camiinin bulunmamasıyla nam salan Yunanistan’ın Cumhurbaşkanı’nın, Ayasofya’yı konu ederek dini hoşgörüden söz etmesi tam bir çifte standart örneğidir… Yunanistan dini hoşgörü konusunda en temel kriterleri karşılamayan bir ülkedir.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye laik devlet anlayışı konusunda Yunanistan’a yardımcı olabilir”

Yunan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye laiklik dersi vermeye kalkmasının trajedi olduğunu belirten Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yunan Başpiskopos’un huzurunda Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Sakelarpulu’nun Türkiye’yi laiklikten uzaklaşmakla suçlaması laiklik konusunda bilgisizliktir. Türkiye laik devlet anlayışı konusunda Yunanistan’a yardımcı olabilir. Dini hoşgörüyü içselleştirmek, asimilasyona karşı olmak, İslam ve Türkiye düşmanlığından uzak durmak Yunanistan’ın laik devlet anlayışına geçmesinin ilk adımları olmalıdır.

Bilinen onca Rum katliamına ve barbarlığına rağmen, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelarpulu’nun Barış Harekatı’nın yıldönümünde ortaya çıkıp ‘Türk Barbarlığı’ iddiasında bulunmasını şiddetle kınıyoruz.”

“Kıbrıs Türkü’nü yok saymaya çalışan girişimlerinize Türkiye izin vermeyecektir”

Çelik, “Sizin utanmadan Türk barbarlığı dediğiniz şey, tüm dünyanın mazlum halkları için umudu temsil eden kurtarıcı ve meşru bir misyondur. Tarihteki katliamlar gibi bugün de Kıbrıs Türkü’nü yok saymaya çalışan girişimlerinize Türkiye izin vermeyecektir. Sizin Libya’daki toplu mezarların faillerini destekleyen politikanız yeni katliamlara sebep oldu. Türk barbarlığı dediğiniz şey mazlum halkların gözünde ‘beklenen Türk geldi’ diye sevinçle karşılanıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Sakelarpulu’nun önceki görev döneminde firari darbeci FETÖ’cülere sahip çıkarak Türkiye’ye karşı hukuk dışı ve düşmanca yaklaşımını açık etmiş bir isim olduğunu bildiklerini belirten Çelik, “Teröristlere destek veren bir ismin Türkiye’ye yönelttiği suçlamalar fanatizmin sonucudur.” ifadelerini kullandı.

“Dersine çalışması, fanatizmden uzak durması gerekir”

Çelik, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı olduktan kısa süre sonra Eşek adası provokasyonuna imza atarak barış yanlısı olmadığını, marjinal Yunan siyasetinin takipçisi olacağını dünyaya gösteren bir siyasetçinin kimseye vereceği bir ders yoktur. Dersine çalışması, fanatizmden uzak durması gerekir.

Yunanistan, izansız politikalarını Avrupa ile mahalle dayanışması yürüterek hayata geçireceğine dair boş hayallere kapılmasın. Türkiye, Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin ve milletimizin çıkarlarını koruyacak güce sahiptir.”

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.