enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
13.09.2025
A+
A-

* Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz. 6,7 milyon kişiye verdiğimiz eğitim ve seminerlerle farkındalığı artırıyoruz.” dedi.

*İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

NEVŞEHİR, 13 EYLÜL 2025 – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz. 6,7 milyon kişiye verdiğimiz eğitim ve seminerlerle farkındalığı artırıyoruz.” dedi.

Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü bir yasal altyapıya sahibiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş [Fotograf: DHA]

Bakan Göktaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi Kadın Hizmetleri Bölgesel İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, 2026-2030 dönemini kapsayan 5. Ulusal Eylem Planı’nın hazırlık çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çalışmalarla kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü bir stratejiyi inşa etmeyi amaçladıklarını ifade eden Göktaş, son 23 yılda hayata geçirilen kadın politikalarının Türkiye tarihinde toplumsal dönüşümü hızlandıran dönüm noktalarından olduğunu dile getirdi.

Göktaş, kazanımlarla kadınların hayatın her alanında daha etkili bir şekilde yer almasının, toplumsal gelişime aktif şekilde katkı sağlamasının önünün açıldığına dikkati çekerek, kadına yönelik şiddetle mücadelede “sıfır tolerans” ilkesi çerçevesinde uygulanan politikaların, Türkiye’nin uluslararası platformlarda öncü rol üstlenmesini sağladığını kaydetti.

Ortaya konulan başarıların arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliği ve kararlı duruşunun önemli yer tuttuğunu vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu:

“Siyaset üstü bir anlayışla yaklaştığımız kadına yönelik şiddetle mücadelede, bugün çok güçlü bir yasal altyapıya sahibiz. 6284 sayılı kanun ve Türk Ceza Kanunu’ndaki değişikliklerle güçlü hukuki mekanizmalar oluşturduk. Politikaların etkinliğini artırmak için bugüne kadar 5’er yıllık dönemlerle yerel ve ulusal düzeyde dört eylem planı hazırladık. Her bir eylem planımızla kadına yönelik şiddetle mücadelemizde önleyici, koruyucu ve destek mekanizmalarının güçlenmesine önemli katkılar sağlamıştır. Koordinasyon kurullarımızla hem yerelde hem merkezde sürecin etkin takibini yaptık, kurumlar arası işbirliğini güçlendirdik. Sayısını 85’e çıkardığımız Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), şiddet mağdurlarının tüm şehirlerimizde hızlı, güvenli ve bütüncül hizmetlere erişimini sağlayan en önemli destek birimlerimizdir. Psikososyal destek, hukuki danışmanlık ve güçlendirme çalışmalarımızın odağında yer alan bu merkezler, mağdurlar için bir güvenli liman niteliği taşımaktadır.”

Nevşehir programı kapsamında Valiliği de ziyaret eden Bakan Göktaş, karşılamada kendisine çiçek takdim eden çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Göktaş, bir süre Vali Ali Fidan’la görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Göktaş, İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün ve teşkilat mensuplarıyla görüştü.

Bakan Göktaş, Nar beldesindeki “Nar Yapan Eller Kadın İşletme Kooperatifi” bünyesindeki restoranı da ziyaret etti.

Burada “Aile Dostu” tabelasını restoran girişine asan Göktaş, kadınlarla gözleme yaptı, tezgahta çanak yapımını denedi.

Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü bir yasal altyapıya sahibiz

Göktaş’a, programlarında Vali Fidan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ile protokol üyeleri eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.