enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:34 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de
09:22 Özkan Yalım’dan Özgür Özel iddiası: Kurultay öncesi 1,2 milyon TL verdim
19:41 Büyükşehir Belediye Araçları Zamdan Muaf Tutulsun!
19:12 Fransa’nın “Stratejik Özerklik” İllüzyonu: Türkiye Olmadan Avrupa Güvenliği Mümkün Değil
11:58 Gülistan Doku dosyasında yeni deliller: Takip izi ve son mesaj belirlendi
11:10
10:49 Hafta sonu hava nasıl olacak?
10:02 Cuma Hutbesi: “İbadetler, Bizi Rabbimize Yakınlaştırır”
09:54 Goldman Sachs’tan TL. Tavsiyesi
09:11 Hürmüz Boğazı’nda Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında yaşanan çatışmalar; Petrol fiyatlarını yükseltti..
22:33 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,”çevre ve iklim medya turu” düzenleyecek
22:20 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency & Beştepe cumhurbaşkanlığı külliyesi
18:41 MSF: “İsrail Gazze’de Suya Erişimi Soykırım Aracı Olarak Kullanıyor”
10:46 SAHA 2026’da üçüncü gün heyecanı
10:07 Altın, ABD ile İran arasındaki barış iyimserliği ile dengelendi
09:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere 680 sözleşmeli personel alımı yapacak.
22:08 Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergi’nin 112. sayısı yayında…
21:50 Dondurulmuş Gerilimle ABD Neyi Hedefliyor?
20:06 İran: BAE, ABD ve İsrail ile işbirliğini sürdürmekten kaçınmalı
18:48 Batı Karadeniz’de Stratejik Dönüşüm: Su Kalkınma ve Turizm Zirvesi Akçakoca’da Yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?

Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
19.12.2025
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 19 Aralık Cuma. Dışişleri Bakanı Fidan, SDG’nin Suriye ordusuna olası entegrasyonu konusunda, “SDG sabrımızın tükenmekte olduğunu anlamalı” dedi.  İyi okumalar…

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

İSTANBUL, 19 ARALIK 2025

Dışişleri Bakanı Fidan’dan SDG’ye uyarı: Sabır tükeniyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World ekranlarında katıldığı programda Suriye’de devrim sonrasında ortaya çıkan tabloyu ele aldı.

Fidan, özellikle SDG’nin Suriye ordusuna olası entegrasyonu konusunda yöneltilen soruları yanıtladı ve Türkiye’nin konuya bakışını anlattı. Fidan, Suriye’deki iç savaşın sona ermesi ve Şam yönetiminin güçlenmesiyle birlikte bölgesel iş birliğinin sağlandığını belirterek, “Bir iş birliği mekanizması olduğu sürece DEAŞ tehdidiyle başa çıkabiliriz” dedi. Son 40 yıldır terörle mücadelede kapsamlı deneyim sahibi olunduğunu ifade eden Fidan, Türkiye’nin terör örgütü PKK ve diğer terör örgütleriyle yürüttüğü çalışmaların bölgedeki DEAŞ tehdidine karşı da önemli bir altyapı oluşturduğunu vurguladı. Fidan, Türkiye’nin yanı sıra Amerikalılar ve diğer bölge ülkeleriyle DEAŞ’a karşı ortak gündem yürüttüğünü ifade ederek, “Hiçbir terörist unsurun Suriye halkını ve devletini iyileşme yolunda raydan çıkarmasına asla izin vermemeliyiz” dedi. Fidan, “Terör örgütü SDG gecikmeden mutabakat uymalı. Yeniden askeri güç kullanılmasından yana değiliz, ilgili aktörlerin sabrı tükeniyor. Şam yönetimiyle SDG arasındaki entegrasyonun diyalogla çözülmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, açıklamasında askeri yöntemlere başvurmadan sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

DEM Parti İmralı heyeti CHP lideri Özgür Özel ile görüşecek DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, İmralı Heyeti’nin siyasi parti ziyaretleri kapsamında CHP’ye bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Açıklamaya göre heyet üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Özgür Faik Erol, 22 Aralık Pazartesi günü saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek. Öte yandan DEM Parti öncülüğündeki Demokratik Toplum Platformu’nun 4 Ocak 2026’da Diyarbakır’da düzenleyeceği mitinge ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantı ve gösteri hakkının demokratik bir hak olduğunu belirterek mitingin yapılmasında sakınca görmediğini söyledi. Bahçeli, “Kanaatimce DEM Parti’nin 4 Ocak 2026’da düzenleyeceği mitingin hiçbir mahsurlu yanı yoktur” dedi.

GAİN Medya soruşturması: Dört kişi adliyeye sevk edildi Anahat Holding bünyesindeki, aralarında GAİN Medya’nın da olduğu şirketlere yönelik “kara para aklama” soruşturması kapsamında sunucu Okan Karacan’ın da aralarında bulunduğu dört kişi adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Anahat Holding bünyesinde bulunan GAİN MEDYA başta olmak üzere bağlı şirketlere “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “yasa dışı bahis” ve “suç gelirlerinin aklanması” iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmişti. Holding ve şirket yetkilisi Berkin Kaya, Barbaros Reşat Gülcan, Selahattin Aydın ve sunucu Okan Karacan gözaltına alınmıştı.  Başsavcılıktan yapılan açıklamada; MASAK raporları, bilirkişi raporları, gizli tanık beyanları, iletişimin tespitine ilişkin tutanaklar, ticaret sicil kayıtları ve açık kaynak araştırmalarında yapılan tespitler sonucunda para hareketlerinin ticari hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulanmıştı. Suçtan elde edildiği değerlendirilen taşınır ve taşınmazlara el konulurken holdinge bağlı yedi şirkete de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmıştı.

Kamu yöneticilerine seyyanen 30 bin TL zam teklifi geri çekildi 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 4’üncü maddesinde yer alan üst düzey bürokratlar ile kariyer meslek mensuplarına 30 bin TL’ye varan seyyanen zam öngören düzenleme, AK Parti’nin verdiği önergeyle TBMM Genel Kurulu’nda geri çekildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesine rağmen kamuoyunda tartışma yaratan yönetici ve uzman pozisyonlarındaki personele 30 bin TL seyyanen zam öngören düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iptal edilmişti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2026 yılı bütçe kanun teklifinin maddeleri üzerinde görüşmeler sırasında bazı kadro ve yöneticilerin mali haklarında düzenleme yapılmasına ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edilmişti. Kabul edilen önergede, 375 sayılı KHK’ye ekli ilgili cetvelde yer alan kariyer meslek kadrolarında bulunanlar ve mali hakları mevzuatı uyarınca ilgili cetvelde yer alan kadrolar esas veya emsal alınarak belirlenenler ile bazı yöneticilerin mali haklarında düzenleme yapılması öngörülüyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.