enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:51 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, “Belli ki sayın Özel gençlerimizin Cumhurbaşkanımıza olan ilgisinden rahatsız olmuştur”
15:10 Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye’den kutsal topraklara gidecek son hacı kafilesi, yarın yola çıkacak.
14:35 Türk futbolunun Avrupa’daki gururu Kenan Yıldız Ayın Tarihi’ne konuştu
13:51 Gaziantep’te “Türkiye’nin Gastrodiplomasi Modeli: Sofra ve Miras” başlıklı etkinlik düzenlenecek
23:27 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefi için aldığımız büyük sorumluğun yükü omuzlarımızdadır.”
23:02 Su Politikamızın Savunma Sanayindeki Vizyona ihtiyacı var ! İkisi de Ulusal Güvenlik Konusu
22:43 Ali Zeydi Hükümeti ve Irak’ın Yeni Siyasal Paradoksu
22:18 Avrupa’nın vizyon eksikliği ve Fransa’nın romantizmi felaketi haber veriyor
22:08 Burhanettin Duran: Terörle mücadele dijital mecralarda da kararlılıkla sürdürülmektedir
21:31 Amatörde Muhteşem Final: 1. Lig’in Son Yolcusu Derbent Esnaf Spor Oldu!
21:14 Bakan Gürlek: Dijital güvenliğimizi hedef alan her türlü girişim hüsranla sonuçlanacaktır
20:51 Aston Villa’nın tecrübeli kalecisi Emiliano Martinez, “Kendime ve takıma güveniyorum”
20:41 Dışişleri: Yunanistan işlediği vahşet suçlarının üzerini örtmeye çalışıyor
00:44 Bir Öğrenci Derneği’nden Daha Fazlası ve Hollanda’da Türk Gençliği’nin Yuvası ‘ANATOLİA’
00:37 Çocukları cezalandırmak şiddeti durdurmuyor: Çözüm, önleyici ve onarıcı sistemlerde
00:32 Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı
00:28 “Ayın Tarihi” dergisinin 600. sayısı yayında
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan, “Almanya’daki temaslarda ikili ilişkiler ve bölgesel ile küresel gelişmeleri ele aldık”
00:24 Emperyalizm Dosyası: Emperyalist’lere Karşı Ne Yapmalıyız ???
00:23 Tatneft direktörü Bikmurzin: Türkiye’de Maleik Anhidrit üretimi için planlanan petrokimya projesinden çekildi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “2003’ten beri Türkiye, yatırım açısından güçlü bir konum elde etti.”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “2003’ten beri Türkiye, yatırım açısından güçlü bir konum elde etti.”
01.04.2026
A+
A-

* Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi’nin kurulduğu günden beri güçlenerek geliştiğini ve bugün ulaşılan noktanın da yürütülen çalışmaların bir sonucu olduğunu dile getirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

LONDRA, 01 NİSAN 2026 – Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi’nin kurulduğu günden beri güçlenerek geliştiğini ve bugün ulaşılan noktanın da yürütülen çalışmaların bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 2003’ten beri Türkiye’de kapsamlı reformların hayata geçirildiğini ve bu reformların ülkede oldukça dayanıklı bir yatırım ekosisteminin oluşmasını sağladığını aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisinin 2006’da kurulmasının da söz konusu reform sürecinin önemli bir parçası olduğunu söyleyen Dağlıoğlu, “Bu reform temeli üzerinde Türkiye, yatırım açısından güçlü bir konum elde etti. Nitekim 2003’ten beri Türkiye’ye gelen toplam doğrudan yabancı yatırım yaklaşık 290 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde ülkedeki uluslararası şirket sayısı 5 bine yakın seviyeden 87 binin üzerine çıktı. Bu, bizim açımızdan son derece önemli bir başarı.” dedi.

“Türkiye’nin konumunun daha da güçlenerek küresel ekonomik güç seviyesine taşınacağına inanıyoruz”

Dağlıoğlu, Türkiye’nin bugün çok uluslu şirketler için üretim, yönetim, AR-GE, lojistik ve tedarik faaliyetleri açısından bölgesel bir merkez haline geldiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Ancak bu yolculuk burada sona ermeyecek. Mevcut küresel ve bölgesel gelişmeler çerçevesinde, Türkiye’nin konumunun daha da güçlenerek küresel bir ekonomik güç seviyesine taşınacağına inanıyoruz. Bu elbette kısa sürede gerçekleşmeyecek ancak önümüzdeki on yıllar içinde bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisinin 20. Yıl resepsiyonuna, çok sayıda uluslararası özel sektör ve iş dünyası temsilcisinin yanı sıra kamu kurumlarından yetkililer de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.