enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi güçlü bir şekilde ilerliyor

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi güçlü bir şekilde ilerliyor
16.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Dr. Muharrem Kasapoğlu, yüzme bilmeyen kalmasın projesinin güçlü bir şekilde ilerlediğini belirterek, “2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koymuştuk. Pandemiye rağmen bu hedefi aşacağız. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmek.” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Ankara’da portatif yüzme havuzunda çocuklarla bir araya geldi.

Yenimahalle’deki Hasan Doğan Stadı’nda yer alan portatif havuzda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocukların aldığı yüzme eğitimini de izleyen Bakan Kasapoğlu, ailelerle de sohbet etti.

Bakan Kasapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gördüğü manzara karşısındaki mutluluğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Burayı görünce mutlu olmamak mümkün değil. Bu güzelliklere şahit olmak hakikaten bize güç veriyor. Ankara’da 9 portatif havuz kurduk. Bunun yanında tabi diğer havuzlarımız da var. Pandemi koşullarında bu havuzlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle’deki gençlerimizin sevinçlerine ortak olduk. Ailelerimizle de görüştük, onlar da çok mutlu. Biz biliyorsunuz 2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koymuştuk. Pandemiye rağmen bu hedefi aşacağız. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmek. Yüzme bilmeyen kalmasın. Bu projemiz güçlü bir şekilde ilerliyor”

Türkiye’nin sporda iddiasını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde Türkiye her alanda zirveye oynuyor. Zirveye oynadığımız, çok iddialı olduğumuz alanlardan birisi de spor. Sporun da sadece birkaç branşı değil bütün branşlarda yeteneğimiz ve potansiyelimiz var. Türkiye’nin her yerinde binlerce tesisimizde güzel tablolarımız var.” diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde havuzlar açıldığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Kadınlarımız, gençlerimiz bizim öncelikli kitlelerimiz. Toplumumuzu spora yönlendirme konusunda kadınlarımızın misyonu çok önemli. ‘Sporun öncüsü kadınlar’ projemiz de güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Gençler, çocuklar neredeyse, biz oradayız. Bu proje bu ifadenin aksiyon almış şekli. Performansıyla hakikaten dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızın sayısını artırmak temel hedefimiz. Bu hedefle güçlü bir şekilde yürüyoruz. Pandemi koşullarında da tedbirleri azami şekilde uyguluyoruz. Bu süreci de atlatınca sporu kitlelerle buluşturma noktasında çıtayı yükseğe taşıyacağız. Spor demek, sağlık demek. İnanıyoruz ki sporuyla, bilimiyle, kültürüyle, sanatıyla donanmış gençler ülkemizin çıtasını da çok daha yukarılara taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.