enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan İklim Değişikliğiyle Mücadeleye 2 Trilyon Dolar

Biden’dan İklim Değişikliğiyle Mücadeleye 2 Trilyon Dolar
18.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Demokrat Parti’nin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Joe Biden, temiz enerji yatırımları içeren iklim planına 2 trilyon dolarlık bütçe ayırarak 10 yıl içinde temiz enerjiye geçme vaadinde bulundu.

Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2 trilyon dolar harcayarak, 10 yıl içinde elektrik üretimi ve tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını sıfıra indirmeyi planladığını açıkladı.

Başkan adaylığı resmen Ağustos’ta Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentindeki Demokrat Parti Kurultay’nda ilan edilecek Biden’ın Salı günü açıkladığı iklim planı, enerji tasarruflu binalar ve elektrikli otomobilleri kapsayan altyapı yatırımını yenilemeye odaklı iş gücü yaratmaya yoğunlaşıyor.

İklim krizini önümüzdeki on yıl içindeki en büyük zorluk olarak niteleyen Biden, müdahale edilmediği takdirde bu krizin yaşadığımız gezegenin geleceği ve hayatta kalması açısından büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.

Joe Biden’ın iklim planı, otomotiv endüstrisine, akaryakıt yerine elektrikle çalışan otomobillere yatırım teşviki sağlanmasını da içeriyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü kaygılı

Amerikan Petrol Enstitüsü (API), Biden’ın iklim planının ABD’yi petrol ve enerji ihtiyacını karşılamak için denizaşırı ülkelere yönelteceğinden kaygılandığını dile getirdi. API, söz konusu ülkelerin büyük bölümünün, ABD’den daha düşük çevresel standartlara sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü Başkanı Mike Sommers, Amerika’nın doğalgaz ve petrol endüstrisi olmadan iklim değişikliğine dair risklerin ele alınamayacağını söyledi.

Temiz enerji yatırımlarına odaklanan iklim planındaki harcamaların çoğunun dezavantajlı topluluklara yönlendirilmesi planlanıyor. 3 Kasım’daki başkanlık seçiminde karşı karşıya geleceği rakibini eleştiren Biden, “Donald Trump, iklim değişikliğinden bahsederken ağzından dökülen tek kelime ‘aldatmaca’ oluyor. Ben iklim değişikliğinden bahsettiğimde aklımdan geçen kelime, istihdam” diye konuştu.

Liberal Demokratlar ve Cumhuriyetçiler planı eleştirdi

Biden’ın planı, Demokrat Parti’nin liberal ve ilerici kanadında yer alan birçok isim arasında, iklim değişikliğini acilen yanıt verilmesi gereken bir mesele olarak ele almadığı gerekçesiyle hayal kırıklığı yarattı.

Joe Biden’ın planı, Kongre’deki Cumhuriyetçilerden Steve Scalise ve Mike Kelly tarafından eleştirildi. Trump’ı destekleyen iki isim, Biden’ın planının yükünü, artan enerji faturalarıyla düşük gelirli ailelerin taşıyacağını savundu.
Beyaz Saray’dan Joe Biden’ın iklim planına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Biden’ın kampanyası adına yapılan açıklamada iklim paketinin Corona virüsü salgınından büyük zarar gören ABD ekonomisine gereken iyileşmeyi sağlayacağı belirtildi. Biden, Trump’ın seçim vaadinin aksine, büyük şirketlerden toplanan vergileri arttıracağını vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.