enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:34 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de
09:22 Özkan Yalım’dan Özgür Özel iddiası: Kurultay öncesi 1,2 milyon TL verdim
19:41 Büyükşehir Belediye Araçları Zamdan Muaf Tutulsun!
19:12 Fransa’nın “Stratejik Özerklik” İllüzyonu: Türkiye Olmadan Avrupa Güvenliği Mümkün Değil
11:58 Gülistan Doku dosyasında yeni deliller: Takip izi ve son mesaj belirlendi
11:10
10:49 Hafta sonu hava nasıl olacak?
10:02 Cuma Hutbesi: “İbadetler, Bizi Rabbimize Yakınlaştırır”
09:54 Goldman Sachs’tan TL. Tavsiyesi
09:11 Hürmüz Boğazı’nda Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında yaşanan çatışmalar; Petrol fiyatlarını yükseltti..
22:33 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,”çevre ve iklim medya turu” düzenleyecek
22:20 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency & Beştepe cumhurbaşkanlığı külliyesi
18:41 MSF: “İsrail Gazze’de Suya Erişimi Soykırım Aracı Olarak Kullanıyor”
10:46 SAHA 2026’da üçüncü gün heyecanı
10:07 Altın, ABD ile İran arasındaki barış iyimserliği ile dengelendi
09:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere 680 sözleşmeli personel alımı yapacak.
22:08 Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergi’nin 112. sayısı yayında…
21:50 Dondurulmuş Gerilimle ABD Neyi Hedefliyor?
20:06 İran: BAE, ABD ve İsrail ile işbirliğini sürdürmekten kaçınmalı
18:48 Batı Karadeniz’de Stratejik Dönüşüm: Su Kalkınma ve Turizm Zirvesi Akçakoca’da Yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta

Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
13.12.2025
A+
A-

* Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi”nde başvurular gelecek hafta sona erecek. Bugüne kadar 5,5 milyon kişinin başvurduğu projede ilk kura çekimi 29 Aralık’ta yapılacak.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 13 ARALIK 2025 – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen ve 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşasını kapsayan projede başvuru sürecinin sonuna gelindi.

Vatandaşların depreme dayanıklı ve güvenli konutlara uygun ödeme koşullarıyla erişmesini hedefleyen projeye bugüne kadar 5,5 milyon başvuru yapıldı.

Başvuru işlemleri, e-Devlet üzerinden 18 Aralık’ta, bankalar aracılığıyla ise 19 Aralık’ta sona erecek.

Farklı metrekare seçenekleri ve özel kontenjanlar

Proje kapsamında satışa sunulacak konutlar, vatandaşların ihtiyaçlarına göre farklı büyüklüklerde planlandı. Bu çerçevede 55 metrekarelik 1+1, 65 metrekarelik 2+1 ve 80 metrekarelik 2+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Sosyal devlet anlayışıyla yürütülen projede çeşitli gruplara özel kontenjanlar da ayrıldı. Buna göre konutların; yüzde 20’si emeklilere, yüzde 20’si 18-30 yaş arası gençlere, yüzde 10’u ise 3 ve daha fazla çocuğu olan ailelere tahsis edilecek. Ayrıca engelli vatandaşlar ile şehit yakınları ve gaziler için de yüzde 5’erlik kontenjan belirlendi.

İstanbul’da “kiralık sosyal konut” dönemi

İstanbul’da hayata geçirilecek “Kiralık Sosyal Konut Projesi“nden ise belirlenen kriterlere uygun kişiler faydalanabilecek ve hak sahipleri kurayla belirlenecek.

İlk kuralar 29 Aralık’ta

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerini belirleyecek kura takvimi işleyecek. İlk kuraların 29 Aralık’ta çekilmesi planlanırken, kura sürecinin Şubat 2026’ya kadar devam etmesi öngörülüyor.

Hak sahiplerine ilk konut teslimlerinin ise Mart 2027 tarihinde yapılması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.