enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
07:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) Haziran ayı ihracat verileri açıklandı…
07:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:46 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:22 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:02 Hollanda’dan Mektup Var!
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni Süper Lig Girişiminde Çatlak Büyüyor

Yeni Süper Lig Girişiminde Çatlak Büyüyor
22.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’da 12 futbol kulübünün yeni Süper Lig kurma girişimi, eleştiriler karşısında bazı kurucu kulüplerin geri çekilmesiyle rafa kaldırıldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, Futbol hayranları ve diğer kulüplerin yanı sıra İngiliz kraliyet ailesi dahil çeşitli siyasi çevrelerin de karşı çıktığı yeni lig projesinden, Salı günü altı İngiliz kulüp geri çekildi. Dün de İspanya kulübü Atletico Madrid ile İtalyan kulüp Milan’ın projeye dahil olmaktan vazgeçtikleri belirtildi.

Atletico Madrid ve Milan’ın da geri adım attığı haberlerini Reuters haber ajansına doğrulayan Juventus yöneticisi Andrea Agnelli, “Ben projenin değerine hala inanıyorum” ifadelerini kullandı. Angelli, Süper Lig planının gerçekleşmesi halinde “dünyadaki en iyi müsabaka platformu” olacağını ileri sürmekle beraber, “Ancak belli ki, şu an bu proje devam etmiyor” dedi.

Inter Milan kulübüne yakın bir kaynak, yaşanan son gelişmeler karşısında projeye artık sıcak bakmadıklarını Reuters’a daha önce bildirmişti.

Futbol dünyasında eleştirilerin odağı olan girişim, İngiliz kulüpler Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham Hotspur; İtalyan kulüpler Juventus, Inter ve AC Milan ve İspanya’nın Real Madrid, Barcelona ve Atletico kulüplerinin yöneticileri tarafından Pazar günü açıklanmıştı.

Açıklamanın sadece iki gün sonrasında önce İngiliz kulüplerinin geri çekildiği projeyle ilgili olarak şu ana kadar Juventus, AC Milan, Barcelona ve Real Madrid’den henüz geri adım mesajı gelmiş değil ancak bu kulüplerden de kısa süre içinde açıklama gelmesi bekleniyor.

Liverpool yöneticisinden hayranlara özür mesajı

Liverpool kulübü yöneticisi John Henry, kulübün resmi internet sayfasında yayınlanan bir görüntülü mesajda özür diledi ve “Bu proje aslında hayranların desteği olmadan yürümeyecekti. Son birkaç gündür yaşanan gereksiz olumsuzluklardan ben tek başıma sorumluyum. Bu asla unutmayacağım birşey. Bu durum, hayranların bugün sahip oldukları ve her zamanda sahip olmaya haklı olarak devam edecekleri gücü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Başta futbol hayranları olmak üzere birçok kesimden sert eleştiriler alan Süper Lig projesi sorumluları, Salı günü yayınladıkları ortak mesajda yeniden değerlendirme yapacaklarını söylemiş ancak projeyi tamamen iptal ettiklerini belirtmemişlerdi.

Süper Lig kurucuları, bu yeni lig sayesinde daha fazla gelir sağlayarak daha adil bir mali paylaşım sağlayacaklarını iddia ederek bu girişimi başlatmışlardı. Ancak projeye karşı çıkanlar ise önerilen yeni ligin sadece büyük kulüplerin gücünü arttıracağı görüşünde.

Johnson: “Ulusal sporumuzu korumaya devam etmek zorundayız”

İngiliz kulüplerin Salı günü projeden geri çekilmesinin ardından hayran kitleleri bu karar karşısında memnuniyetlerini ifade ederken, İngiliz Başbakan Boris Johnson da “Bu, futbol hayranları, kulüpler ve ülkemizdeki topluluklar için doğru bir sonuç. El üstünde tutulan ulusal sporumuzu korumaya devam etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Manchester City defans oyuncusu Benjamin Mendy de, “Futbol açısından ne güzel bir gün! Oynamaya, mücadele etmeye, hayal kurmaya devam edelim!” dedi.

Projede geri adım atıldığı haberi ayrıca dün İngiliz basınında gazetelerin baş sayfalarında yer aldı. Daily Mail’in “Aç Gözlülüğün Yenilgisi” manşeti göze çarparken, Daily Telegraph’teki haberde de projenin durması “hayranların zaferi” olarak nitelendirildi. Times’ın konuyla ilgili haberinde de kulüp yönetimlerinin “hayranların önünde eğildiği” yorumu yapıldı.

Avrupa Konseyi’nden üst düzey bir yetkili de yeni lig kararının “talihsiz bir girişim” olduğunu söyleyerek spordan sorumlu ülke yetkililerini yaşananlar karşısında acil olarak toplanması gerektiğini savundu.

Her ne kadar yeni Süper Lig projesi şu an için durmuş gibi görünse de bu girişim karşısında duyulan öfkenin bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.