enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni Süper Lig Girişiminde Çatlak Büyüyor

Yeni Süper Lig Girişiminde Çatlak Büyüyor
22.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’da 12 futbol kulübünün yeni Süper Lig kurma girişimi, eleştiriler karşısında bazı kurucu kulüplerin geri çekilmesiyle rafa kaldırıldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, Futbol hayranları ve diğer kulüplerin yanı sıra İngiliz kraliyet ailesi dahil çeşitli siyasi çevrelerin de karşı çıktığı yeni lig projesinden, Salı günü altı İngiliz kulüp geri çekildi. Dün de İspanya kulübü Atletico Madrid ile İtalyan kulüp Milan’ın projeye dahil olmaktan vazgeçtikleri belirtildi.

Atletico Madrid ve Milan’ın da geri adım attığı haberlerini Reuters haber ajansına doğrulayan Juventus yöneticisi Andrea Agnelli, “Ben projenin değerine hala inanıyorum” ifadelerini kullandı. Angelli, Süper Lig planının gerçekleşmesi halinde “dünyadaki en iyi müsabaka platformu” olacağını ileri sürmekle beraber, “Ancak belli ki, şu an bu proje devam etmiyor” dedi.

Inter Milan kulübüne yakın bir kaynak, yaşanan son gelişmeler karşısında projeye artık sıcak bakmadıklarını Reuters’a daha önce bildirmişti.

Futbol dünyasında eleştirilerin odağı olan girişim, İngiliz kulüpler Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham Hotspur; İtalyan kulüpler Juventus, Inter ve AC Milan ve İspanya’nın Real Madrid, Barcelona ve Atletico kulüplerinin yöneticileri tarafından Pazar günü açıklanmıştı.

Açıklamanın sadece iki gün sonrasında önce İngiliz kulüplerinin geri çekildiği projeyle ilgili olarak şu ana kadar Juventus, AC Milan, Barcelona ve Real Madrid’den henüz geri adım mesajı gelmiş değil ancak bu kulüplerden de kısa süre içinde açıklama gelmesi bekleniyor.

Liverpool yöneticisinden hayranlara özür mesajı

Liverpool kulübü yöneticisi John Henry, kulübün resmi internet sayfasında yayınlanan bir görüntülü mesajda özür diledi ve “Bu proje aslında hayranların desteği olmadan yürümeyecekti. Son birkaç gündür yaşanan gereksiz olumsuzluklardan ben tek başıma sorumluyum. Bu asla unutmayacağım birşey. Bu durum, hayranların bugün sahip oldukları ve her zamanda sahip olmaya haklı olarak devam edecekleri gücü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Başta futbol hayranları olmak üzere birçok kesimden sert eleştiriler alan Süper Lig projesi sorumluları, Salı günü yayınladıkları ortak mesajda yeniden değerlendirme yapacaklarını söylemiş ancak projeyi tamamen iptal ettiklerini belirtmemişlerdi.

Süper Lig kurucuları, bu yeni lig sayesinde daha fazla gelir sağlayarak daha adil bir mali paylaşım sağlayacaklarını iddia ederek bu girişimi başlatmışlardı. Ancak projeye karşı çıkanlar ise önerilen yeni ligin sadece büyük kulüplerin gücünü arttıracağı görüşünde.

Johnson: “Ulusal sporumuzu korumaya devam etmek zorundayız”

İngiliz kulüplerin Salı günü projeden geri çekilmesinin ardından hayran kitleleri bu karar karşısında memnuniyetlerini ifade ederken, İngiliz Başbakan Boris Johnson da “Bu, futbol hayranları, kulüpler ve ülkemizdeki topluluklar için doğru bir sonuç. El üstünde tutulan ulusal sporumuzu korumaya devam etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Manchester City defans oyuncusu Benjamin Mendy de, “Futbol açısından ne güzel bir gün! Oynamaya, mücadele etmeye, hayal kurmaya devam edelim!” dedi.

Projede geri adım atıldığı haberi ayrıca dün İngiliz basınında gazetelerin baş sayfalarında yer aldı. Daily Mail’in “Aç Gözlülüğün Yenilgisi” manşeti göze çarparken, Daily Telegraph’teki haberde de projenin durması “hayranların zaferi” olarak nitelendirildi. Times’ın konuyla ilgili haberinde de kulüp yönetimlerinin “hayranların önünde eğildiği” yorumu yapıldı.

Avrupa Konseyi’nden üst düzey bir yetkili de yeni lig kararının “talihsiz bir girişim” olduğunu söyleyerek spordan sorumlu ülke yetkililerini yaşananlar karşısında acil olarak toplanması gerektiğini savundu.

Her ne kadar yeni Süper Lig projesi şu an için durmuş gibi görünse de bu girişim karşısında duyulan öfkenin bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.