enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı
24.11.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Mart ayına kadar Avrupa’da COVID-19’dan 700 bin kişinin daha ölebileceğini ve can kaybının toplamda 2 milyon 200 binin üzerine çıkarabileceğini bildirdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, WHO, Avrupa bölgesindeki 53 ülkede Corona virüsü kaynaklı ölümlerin zaten 1 milyon 500 bini aştığını ve günlük sayıların Eylül ayının sonuna göre iki kat artarak günde 4 bin 200’e yükseldiğini kaydetti.

WHO’nun belirlediği Avrupa bölgesinin içinde, Türkiye, Rusya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetleri de yer alıyor.

Örgütten yapılan açıklamada, “Mevcut trende dayanarak, gelecek yıl ilkbahara kadar bildirilen ölümlerin 2 milyon 200 bini aşacağı tahmin ediliyor” denildi.

WHO, 1 Mart’a kadar 53 ülkeden 49’unda yoğun bakım ünitelerinde yüksek veya aşırı yığılmanın beklendiği uyarısında da bulundu.

WHO verilerine göre, Fransa, İspanya ve Macaristan; Avrupa bölgesinde 2022 başlarında yoğun bakım ünitesi kullanımında aşırı yoğunluk yaşaması beklenen ülkeler arasında yer aldı.

Hollanda, hastanelerdeki yoğunluğun artması ve enfeksiyonların rekor seviyelere yükselmesiyle Salı günü, COVID-19 hastalarını sınırdan Almanya’ya taşıyor. Avusturya hafta başında dördüncü karantinayı başlattı.

WHO, Delta varyantının baskınlığı ve hijyen önlemlerinin gevşetilmesi, çok sayıda aşılanmamış kişi ve aşının etkinliğinin azalmasının, Avrupa’da yüksek bulaşmayı tetikleyen faktörler arasında olduğunu belirtti.

WHO Avrupa Direktörü Hans Kluge, insanları aşı olmaya ve sağlanıyorsa ek doz yaptırmaya çağırdı. Kluge, “Hepimiz, gereksiz trajedileri ve can kayıplarını önlemeye yardımcı olmak ve bu kış sezonunda toplum ve işletmelerde daha fazla aksamayı sınırlamak için fırsat ve sorumluluğa sahibiz” dedi.

WHO yetkilileri, daha önce dünya çapında daha fazla kişi birinci dozlarını yaptırana kadar takviye aşıya karşı çıkmıştı. Yetkililer, Kluge’un açıklamasının resmi kılavuzda bir değişikliği temsil edip etmediği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapmadı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.