enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi başlıyor

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi başlıyor
06.10.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

Bu yıl VI. düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi bugün Afyonkarahisar’da başlıyor.

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Veysel KAVRAYAN’’ın Afyonkarahisar’dan bildirdiğine göre, VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Akrones Termal Otel’de düzenlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde yapılacak olan VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin (UGTAK), açılış oturumuna, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katılacak.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Bilimsel oturumların düzenleneceği VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde, özellikle gastronomi turizmi alanında değişen piyasa eğilimleri ve fırsatlarla ilgili uzman isimler katılacak.

132 Bildiri Sunulacak

Kongrede, başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, İngiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden yaklaşık 200’ü aşkın bilim insanının katılımıyla toplamda 132 bildiri sunumu yapılacak.

Vali Yiğitbaşı Başkan Zeybek'i ziyaret etti

[Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı] 

Panellerin yanında sosyal gezilerin de olacağı kongrenin açılış oturumunda, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gastronomi alanında yapılan çalışmalara ilişkin birer konuşma yapacak.

Gastro Afyon Lezzet Festivali 7-9 Ekim'de Motor Sporları Merkezi'nde

Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabancı katılımcılar şehirde, aynı tarihlerde ‘Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer’ temasıyla tertip edilecek olan IV. Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak.

Öte yandan, kendileriyle konuştuğumuz Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne  bu yıl da herkesi davet ettiklerini açıkladı.

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde 7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali için bugün Cuma namazı sonrası protokol mensupları ve halkın katılımıyla bando eşliğinde Zafer Meydanına yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşün ardından festivalin yapılacağı Motor Sporları Merkezine geçilerek festival başlayacak. Festival boyunca birçok şef ve tanınmış isim alanda yer alacak. Yemek yarışmaları, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Akşamları da çeşitli konserler düzenlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği organizasyonu ve TÜRSAB  TÜRSAB işbirliğinde gerçekleşen 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, Turizme de yeni bir ivme kazandırması hedefleniyor.

TÜRSAB Gastronomi Treni, Afyonkarahisar’dan başlayacak ilk seferle Türkiye’de ilk kez yolcularına hareket halinde yöresel lezzet yolculuğu imkânı sunacak.

Protokol mensupları ve davetlilerin katılımıyla bugün Ali Çetinkaya Tren Garı’ndan saat 13.00’de hareket edecek Gastronomi Treni, Tınaztepe-Sandıklı güzergâhı üzerinden yolculuğunu Dinar İstasyonu’nda tamamlayacak.

Trende, yolculuk boyunca davetlilere yöresel lezzet sunumları ve yöresel dilde ürün tanıtımları yapılacak. Yine trende yer alacak bir rehber tarafından Tınaztepe ve Kocatepe başta olmak üzere şehrin önemli tarihi ve kültürel noktaları ile ilgili bilgi verilecek. Dinar İstasyonu’nda sona erecek yolculuk sonrası geziye karayolu ile devam edilecek. Eğer bu tur ilgi görürse yolculuğunu hep sürdürecek.

veysel

HABER : Veysel KAVRAYAN

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.