enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:12 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Vatandaşlarımızdan Rüzgârlı Havalarda Denize Girmemelerini Önemle İstirham Ediyorum”

“Vatandaşlarımızdan Rüzgârlı Havalarda Denize Girmemelerini Önemle İstirham Ediyorum”
19.07.2023
A+
A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurumun çalışmaları ve özellikle serinlemek için Samsun sahillerinde denize giren vatandaşların can güvenliğini doğrudan ilgilendiren rüzgâr konusunda önümüzdeki günlere ait hava tahminleri hakkında Bölge Müdürü Bülent Şirin’den bilgi alarak, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yaz mevsiminin ve sıcak havaların etkisiyle Samsun sahil şeridinin hem Samsunlu hem de çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir şekilde kullanıldığını hatırlatan Vali Dağlı, bununla birlikte boğulma vakalarının ve herkesi derinden yaralayan can kayıplarının da yaşanmaya başlandığına dikkat çekti.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi amacıyla Valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kamu kurumları ve belediyeler tarafından gerekli tedbirlerin alındığını ve meteorolojik verilere göre sürekli olarak durum değerlendirmesi ve uyarılar yapıldığını belirtti.

Vali Dağlı ayrıca, özellikle rüzgârlı havalarda alınacak tedbirlerle ilgili olarak Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arasında ortak çalışma başlatıldığını söyledi.

Vatandaşlarımızdan Rüzgârlı Havalarda Denize Girmemelerini Önemle İstirham  Ediyorum - Beyaz Gaste - Samsun Güncel Haber, Yeni Haberler, Son Dakika  Haberler

Samsun sahillerinde birçok bölgenin gerek kuzey-batılı rüzgarlar ve oluşturduğu dalga yapısı gerekse kıyı hattında oluşan kum tepeciği-yarık-kum tepeceği yapısından kaynaklanan çeken akıntı (RİP) yönünden tehlikeli olduğunu ifade eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu doğrultuda  ilimiz genelinde yüksek risk taşıdığı belirlenen 10 bölgenin 14 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla denize girmeye yasak bölge olarak ilan edildiğini vurguladı.

Vali Dağlı, bu noktada vatandaşların tedbir ve uyarılara dikkat etmesinin hayati önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle rüzgarlı havalarda içe çeken akıntıların yaşandığı sahillerimizde bu konu hakkında bilinçli olmalı ve bu akıntının profesyonel veya amatör fark etmeksizin tüm yüzücüleri etkilediğini aklımızdan çıkartmamalıyız. Vatandaşlarımızdan yüzmenin yasak olduğu bölgelerde denize girmemelerini, yüzme alanı olarak belirlenen yerleri ve cankurtaran bulunan sahilleri kullanmalarını, sahillerimizde bulunan uyarı tabelalarına uymalarını, meteorolojik uyarıları ciddiye almalarını, sahil ve denizlerimizde riskli hareketlerden kaçınmalarını, çocuklarından kesinlikle ayrılmamalarını ve rüzgârlı havalarda denize girmemelerini önemle istirham ediyorum. Bunun yanında tüm vatandaşlarımızın her ihtimali göz önünde bulundurarak hayat kurtaracak doğru ve bilinçli müdahaleyi öğrenmeleri de büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Gazeteci* Nermin KUĞU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.