enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:57 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:46 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:17 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
21:41 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:47 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Upcycle İstanbul Art&Design Festival başladı…

Upcycle İstanbul Art&Design Festival başladı…
16.05.2025
A+
A-

* Upcycle İstanbul Art&Design Festival, 15 Mayıs Dünya İklim Günü dolayısıyla açılışını Sanat, Dayanışma ve Kısa Film ile kutluyor!

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yolsuzlukla mücadele her kurumun toplumsal sorumluluğu

Haber* Beril Tuncay 

İSTANBUL, 16 MAYIS 2025 – Marjinal Porter Novelli’den Beril TUNCAY’ın haberine göre, 15-18 Mayıs tarihleri arasında Müze Gazhane’de gerçekleşecek olan Upcycle İstanbul Art & Design Festival, dördüncü yılında da dönüşümün gücünü sanat, dayanışma ve sinema aracılığıyla görünür kılıyor.

Festivalin öne çıkan içerikleri arasında yer alan sanat sergisi, kolektif dikiş projesi Dayanışma Kesesi ve İklim Göçü temalı film gösterimi, bireysel değişimle başlayan kolektif dönüşümün altını çiziyor.

Sanat Sergisi: Atıktan Sanat Eserine
15-25 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane C Galeri’de gezilebilecek olan, Erkan Doğanay küratörlüğündeki Dönüşüme Kendinden Başla… sergisi, Ayşegül İzer, Cansu Sönmez ve Astim Kolektifi gibi sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.

Video, heykel, seramik ve daha fazlasıyla atık malzemeleri dönüştüren sanatçılar, ziyaretçileri ileri dönüşüm ve çevre bilinci üzerine düşündürüyor.

Bu yıl ayrıca, Çanakkale Bienali’nde dikkat çeken Astim Kolektifi de festivalde yer alacak. Endüstriyel atıkları sanatın diliyle yeniden kurgulayan kolektif, dijital teknolojileri ve kamusal alanı dönüştüren yenilikçi işlerini sergiye taşıyor.

Dayanışma Kesesi: Hatay’a Uzanan Kolektif Dönüşüm
Festival, Again Project iş birliğiyle hayata geçirilen Dayanışma Kesesi projesiyle dönüşümün toplumsal boyutuna dikkat çekiyor.

Ziyaretçiler, deprem bölgesinden gelen kumaş atıklarını bir araya getirerek dev bir kese oluşturacak. İçine yerleştirilecek yardım malzemeleriyle Hatay’a gönderilecek bu sembolik çalışma, bireysel dönüşümün dayanışmayla güçlendiğinde nasıl büyüyebileceğini de göstermiş olacak.

15 Mayıs Dünya İklim Günü: İklim Göçü Ekranlarda
Festivalin açılış günü olan 15 Mayıs Dünya İklim Günü dolayısıyla, Zeynep Atakan seçkisiyle hazırlanan kısa filmler ve ardından düzenlenen panelle kutlandı. Günün finalinde ise Eko Eko Eko belgeseli gösterildi; gösterimin ardından yönetmen İlkay Nişancı ve yapımcı Hakan Fıçıcı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Gelecekteki Kendime Mektup
Festivalin en içsel deneyimlerinden biri olan “Gelecekteki Kendime Mektup” etkinliğinde katılımcılar, kendi dönüşüm yolculuklarına dair sözlerini kaleme alarak bir yıl sonra kendilerine ulaşacak mektuplar bırakacak. Bu özel an, bireysel dönüşümün izini sürmek için güçlü bir başlangıç olacak.

***

Upcycle İstanbul Platformu
Upcycle İstanbul, sanatın iyileştirici gücünden faydalanarak ileri dönüşüm konusunda farkındalık yaratan, çevreye, doğaya, insana saygılı topluluklarla beraber hareket eden, sürdürülebilir sosyal etkisi olan bir platformdur. Pazarlama iletişimi, etkinlik yönetimi ve kültür sanat alanlarında 31 yıllık tecrübesini toplum yararına değerlendirmek isteyen Arzu Özarı Semiz tarafından 2021 yılında kurulmuştur. Upcycle İstanbul Platformu, ileri dönüşümü odağına alarak bireylerde kaynakları verimli kullanma ve sürdürülebilirlik bilinci oluşturmaya yönelik interaktif sanat ve tasarım içerikleri üretir. Bu konulara hassasiyeti olan tüm bireyleri, toplulukları, kurumları, kamuyu, gönüllüleri, dernekleri, sivil toplum örgütlerini, medyayı beraber hareket etmeye davet eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.