enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) TechXtile Challenge seminerlerinde yarışmacılar bir araya geldi 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) TechXtile Challenge seminerlerinde yarışmacılar bir araya geldi 
27.01.2025
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 6. TechXtile Challenge, tekstil sektöründe inovasyon ve girişimciliği teşvik etmeye devam ediyor.  

* Detayı haberimizde.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yarışma kapsamında düzenlenen “Takım/Ekip Çalışması” ile “Yarışmacıların Sektörden Beklentileri” başlıklı seminerler, Proje Koordinatörü Ufuk Batum rehberliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Katılımcılarla etkileşim halinde düzenlenen etkinliklerde Sayın Batum, yarışma sürecinde takım çalışmasının girişimcilikteki kritik önemini, sektörel başarıya olan etkisini ve yarışmacıların beklentilerini ele aldı. 

 “Bursa Sektörel Dönüşüm İçin Fırsatlar Sunuyor” 

Bursa’nın tekstil sektöründeki stratejik önemi ele alınan seminerlerde şehrin güçlü üretim altyapısı ve yenilikçi girişimleri destekleyen ekosistemi, sektörel dönüşüm için büyük bir fırsat olarak değerlendirildi.

Katılımcılar, TechXtile Challenge gibi organizasyonların sadece bireysel başarıları değil, aynı zamanda sektörel gelişimi desteklediğini dile getirirken aynı zamanda sektörün yenilikçi fikirler geliştirmesi için bir ekosistem yaratma platformu olduğunu vurguladı.

Program Koordinatörü Ufuk Batum, “Bursa, tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörü içinde barındırarak sektörel dönüşüm için fırsat ve girişimcilerin projelerini hem bölgesel hem de uluslararası arenada konumlandırmaları için önemli bir zemin sunuyor.” dedi. 

Resim önizlemesi

Takım Çalışmasının Gücü ve Sektörel İnovasyon Vurgulandı 

Yarışma kapsamında katılımcılara takım çalışmasının önemi ve sektörde fark yaratma stratejilerine dikkat çeken Batum, “Problemleri anlamada ve çözüme ulaşmada ekip çalışmasının etkisi büyük. Yarışma kapsamında takımlar, yatırımcı sunumlarında güçlü bir duruş sergileyebilmeli ve projelerinin pazar içerisindeki yerini net bir şekilde ifade edebilmelidir.” dedi.

, katılımcılara etkili bir ‘Pitch Deck’ sunumu hazırlamanın temel prensiplerini aktardı. Batum, “Takım, yalnızca işin teknik tarafını yürütmekle kalmayıp, aynı zamanda yatırımcıların gözünde güven ve stratejik bir uyum sergilemeli. Yatırımcılar için bir takımın sinerjisi ve uyumu, projeye olan inançlarını pekiştiren en önemli unsurlardan biridir. Ayrıca, geliştirilen projelerin inovatif olduğu kadar uygulanabilir ve pazarlanabilir olması da yatırımcıları ikna etmek açısından büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. 

Sektör Beklentileri Masaya Yatırıldı 

Seminer programları kapsamında düzenlenen “Yarışmacıların Sektörden Beklentileri” başlıklı oturumda katılımcılar, tekstil sektöründeki yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesi, yatırımcılarla daha şeffaf ilişkilerin kurulması ve girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi gibi konular üzerinde durdu.

Batum, bu bağlamda sektördeki tüm aktörlerin iş birliği içinde olmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Girişimciler kadar yatırımcıların da sektörel dinamiklere uygun bir vizyon geliştirmesi gerekiyor. Bu süreçte yatırımcıların yalnızca finansal destek sağlayıcı olarak görülmemeli, girişimciler ile sektör aktörleri arasında bir köprü kurmak gereklidir. Bu sayede girişimciler, kendilerine uygun değerler taşıyan iş ortaklarıyla daha verimli iş birlikleri geliştirebilir.” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.