enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ülkemiz için çok önemli bir mesleki alan olan Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı okulu açıldı

Ülkemiz için çok önemli bir mesleki alan olan Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı okulu açıldı
19.09.2023
A+
A-

Ankara’nın Çamlıdere ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesinde 2023-2024 Eğitim öğretim yılı itibariyle, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı’nın hizmete  açıldığı bildirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
Okul Müdürü Hasan Cura, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Onayı ile 2023-2024 Eğitim öğretim yılı itibariyle Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğrencilerinin bu yıl ilk kez olarak Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanı  öğrenim görmeye başladığını açıkladı.
Hasan Cura, mesleki alan hakkında yaptığı bilgilendirmede Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde bulunan Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı okulunun, Ankara’nın bu alandaki ikinci okulu olduğunu dile getirdi.
Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürü Cura, İlçenin en önde gelen geçim kaynağı olan hayvan yetiştiriciliği alanında veteriner teknisyeni ünvanıyla mezun olacak olan öğrencilerin hem ilçe hem de ülkenin önemli bir meslek grubuna katkı sağlayacağını söyledi.
Okul Müdürü Hasan Cura, şunları aktardı:
“Profesyonel, sağlıklı hayvan yetiştiriciliği ve hayvansal ürünler ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biridir. Kısa orta ve uzun vadede bu alanın eğitim boyutuyla da desteklenmesi çok önemlidir. Bu sebeple okulumuzun bu alanda önemli katkılar sunması için hem eğitim ortamlarının düzenlenmesi hem de alandaki çeşitli işletmelerle protokoller yapılarak eğitim ve çalışma fırsatlarının arttırılması için gayret ediyoruz” .
“Süreç sonunda vizyonumuz hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı eğitimi alanında ülkemizin marka kurumlarından biri olmaktır” diyen Hasan Cura, “Öğrencilerimizin alanla ilgili vizyonlarının geliştirilmesi, ufuk sahibi, girişimci ve ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri için çevre kurumlarla özellikle ilçe tarım müdürlüğümüzün katkıları ile projeler geliştiriyoruz” dedi.
Ankara’nın Çamlıdere ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesinin müdürü Hasan Cura, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Geleceğimiz için tarım ve hayvancılığın sağlıklı, sürdürülebilir ve doğal olarak devam etmesi çok önemlidir. Bu amaçla da bu alanda iyi yetişmiş bireylere ihtiyaç vardır. Okulumuzun ülkemiz ve dünya için bu ihtiyacı karşılamaya katkı sağlaması temel gayemizdir”.
Okulda Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı konusunda öğretmen olarak görev alan Çamlıdere İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Veteriner Hekim İbrahim Arıcan da yaptığı konuşmada, okula olan ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetini ifade etti.
Şener Mengene / Ulusal Afet Planlaması
Gazeteci* Şener MENGENE
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.