enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Skora Aldanmayın!…
08:40 Türkiye’nin ilk İklim Kanunu’yla yenilenebilir enerji sektörünün finansal teşviklere erişiminin artması bekleniyor
07:51 “Krizde Büyümenin Anahtarı: Anlam, Veri ve Esneklik”
07:48 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), Konsolosluklara Co-Matching daveti
07:47 Genç KADEM Eğitim Kampı Kocaeli’de Gerçekleşti
07:46 Ümmet, mezhep ve rejim üçgeninde İran’ın bölgesel hedefleri
07:39 Kültürel üretim, ekonomik krizden payını aldı. TÜİK verilerine göre 15 yaş üstü nüfusun yüzde 73’ü kitap okuyamıyor…
07:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki oldu
07:29 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Flash Haber TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.
07:15 Çar’a Alaska’yı Osmanlı sattırdı
07:11 Orman Yangınlarında Son Durum Ne?
07:09 Otelcilik sektöründe kadın istihdamını artırmak için Protel TechWomen Akademisi hayata geçiyor
07:05 Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Yine Diploma Yine Kriz!
03:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i andı
03:32 Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili bugün Türkiye’ye gelecek
03:10 Erdoğan, “BM”in kendisine yüklenen görevleri yerine getirmeye devam edebilmesi için ciddi bir reforma ihtiyaç duyulduğu aşikardır”
00:46 Rotterdam’da kadın cinayetlerine karşı tarihi protesto yürüyüşü…
00:30 GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret etti…
23:20 Cevdet Yılmaz: Üretimi ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz
22:32 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ülkelerin COVID-19 aşı takvimleri netleşiyor

Ülkelerin COVID-19 aşı takvimleri netleşiyor
08.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Salgının kasıp kavurduğu dünya merakla aşı haberlerini bekliyor. Bazı şirketler ülkelerinde aşı için onay aldı. Bazıları ise hala beklemede. Ülkeler şimdiden aşı takvimlerini açıklamaya başladı.

 Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, aşı çalışmalarında da önemli bir dönemece gelindi. Ülkelerin aşı takvimleri yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Ülkelerin neredeyse tamamı aşıda yaşlılara ve sağlık çalışanlarına öncelik vereceğini açıkladı.

ABD’de aşı için onay bekleniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen Moderna aşısı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’in onayını bekliyor.

Aşının onaylanması halinde aşılamalara ocak ayında başlanabilecek.

Almanya’da 2021 başında aşılamalar başlıyor, Fransa siparişi verdi

Almanya’da aşılama için başlangıç tarihi 2021’in başı olarak verildi. 16 eyalette 400’den fazla aşı merkezi kuruluyor. Ülkede öncelikle Pfizer-BionTech aşısı kullanılacak.

Fransa’da 200 milyon doz aşı siparişi verildi. Fransa’nın geliştirdiği Sanofi henüz hazır değil. Onayların ardından Pfizer-Biontech ve Moderna’nın kullanılacağı açıklandı.

Belçika’da aşılamanın ocak ayı başlarında yapılmaya başlanması bekleniyor. Pfizer-BionTech aşısı Belçika’da üretilip buradan tüm dünyaya dağıtılacak.

Rusya’da aşılama başladı

Rusya’da Sputnik V aşısı cumartesi günü yapılmaya başlandı. Ancak aşı yapılacak kişilerin son 2 hafta içinde üst solunum yolu rahatsızlığı geçirmemesi ve kronik rahatsızlığının bulunmaması gibi şartlar aranıyor.

Bosna-Hersek, 2021’in ilk çeyreğinde aşılama işlemlerine başlayacak. Kuzey Makedonya’da aşı ücretsiz olarak gönüllülük esasına göre yapılacak.

İran: ABD’nin ambargoları nedeniyle aşı alamadık

Salgında ağır darbe alan İran’dan ise dikkat çekici bir aşı açıklaması geldi. İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD’nin İran’a yönelik ambargolar nedeniyle ülke dışından koronavirüs aşısı alamadıklarını söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.