enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Uçak trafiği Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 7 milyon 523 bin yolcu ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Uçak trafiği Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 7 milyon 523 bin yolcu ağırladı
13.03.2023
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şubatta üst geçişler ile birlikte toplam 139 bin 771 uçak trafiği gerçekleştiğini, böylece covid döneminin aşıldığını bildirdi ve “Şubatta 11 milyon 750 bin, iki aylık dönemde de 25 milyondan fazla yolcu havayolunu tercih etti” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Uçak trafiği Şubat’ta geçen yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 28,3 artarak 65 bin 457’ya, dış hatlarda yüzde 32,1 artışla 42 bin 788’e ulaştığı kaydedilen açıklamada, üst geçişler ile birlikte toplam uçak trafiğinin yüzde 31,9 artarak 139 bin 771’e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, “Aynı ayda, Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında iç hat yolcu trafiği 5 milyon 613 bin, dış hat yolcu trafiği 6 milyon 132 bin oldu. Direkt transit yolcular ile birlikte toplam yolcu trafiği yüzde 25 artışla 11 milyon 750 bin yolcuya çıktı.

Koronavirüs (covid-19) salgını sürecinde dünya genelinde ve ülkemizde büyük ölçüde azalan yolcu trafiği, 2023 yılı şubat ayında, 2020 yılının aynı ayına göre eski seviyesine oldukça yaklaştı.

Havalimanlarımız direkt transit dâhil toplam yolcu trafiğinde 2023 yılı şubat ayında 2020 yolcu trafiğinin yüzde 95’i gerçekleşti. Ayrıca, aynı ayda üst geçişler dahil toplam uçak trafiği ise aşılmış oldu” ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL’DA HAVALİMANLARI 7 MİLYON 523 BİN YOLCU AĞIRLADI

İstanbul Havalimanı’na şubat ayında uçak trafiğinin iç hatlarda 9 bin 556, dış hatlarda 26 bin 5 olmak üzere toplamda 35 bin 561’e ulaştığı kaydedilen açıklamada, 5 milyon 114 bin yolcunun İstanbul Havalimanı’nı tercih ettiği bildirildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 15 bin 445 uçak trafiği gerçekleştiği, 2 milyon 409 bin yolcuya da hizmet verildiği vurgulandı.

İKİ AYLIK DÖNEMDE YOLCU TRAFİĞİ YÜZDE 36 ARTTI

Uçak trafiği Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre; iç hatlarda 129 bin 281, dış hatlarda 90 bin 666 olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Üst geçişler ile birlikte toplam 286 bin 814 uçak trafiğine ulaşıldı. İç hat uçak trafiği yüzde 27,5, dış hat uçak trafiği yüzde 33,2 ve üst geçişler dahil toplam uçak trafiği yüzde 31,5 artış gösterdi.

Havalimanlarında iç hat yolcu trafiği yüzde 20,7 artarak 12 milyon 372 bine, dış hat yolcu trafiği yüzde 54,8 artışla 12 milyon 998 bine çıktı. Aynı dönemde direkt transit yolcular ile birlikte toplam yolcu trafiği yüzde 36 artarak 25 milyon 382 bine çıktı.

Havalimanları yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği de 550 bin 802 tona ulaştı. İstanbul Havalimanı’nda iki aylık dönemde 74 bin 449 uçak trafiği gerçekleşirken, 10 milyon 768 bin yolcuya da hizmet verildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da uçak trafiği 33 bin 46 oldu. 5 milyon 204 bin yolcu da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih etti.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.