enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu
29.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

KİEV -TÜHA HABER / Ukrayna’da Kiev Bağımsızlık Meydanı’na çok yakın bir noktada patlama sesi duyuldu. Bir yerleşim yerinin hedef alındığı saldırıda 6 yaralı var. TRT Haber Muhabiri Merve Güneş olay yerinden aktardı.

Kiev Belediye başkanı Vitali Klitschko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de iki patlama sesi duyulduğunu söyleyerek saldırıda Shevchenko bölgesinin vurulduğunu açıkladı.

Yerleşim yeri hedef alındı

TRT Haber Muhabiri Merve Güneş saldırının merkezi bir noktada gerçekleştiğini, bölgeye itfaiye ekiplerinin, ambulansların ve askerlerin sevk edildiğini söyledi. Güneş, bu bölgenin saldırı gerçekleşen noktalar arasında bu zaman kadar Bağımsızlık Meydanı’na en yakın nokta olduğunu vurguladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı da saldırıda bir yerleşim yerinin hedef alındığını ve 6 yaralı olduğunu duyurdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu - Bloomberg HT

“Saldırıda füze kullanıldı”

Devlet Acil Durum Servisi basın sekreteri Svetlana Vodolaga, diğer füzenin konut binasına yakın isimsiz bir tesisi vurduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya’nın saldırıda füze kullandığını ifade etti.

Patlamalar, BM Genel Sekreteri Guterres’in Ukrayna  Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Rus kuşatması altındaki Mariupol limanından sivilleri tahliye etme çabalarına odaklanan görüşmelerini tamamlamasının ardından meydana geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dünyaya seslendi - Ege Bölgesi'nin Günlük Siyasi Gazetesi - Yerel Yönetimler, Sağlık, Politika, Güncel, Spor, Yaşam, Eğitim, Ekonomi, Magazin, Kültür, Sanat

“Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırıları BM’yi aşağılamayı amaçlıyor”

Vladimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri ziyareti esnasında Kiev’de bir yerleşim bölgesini vuran Rus saldırılarının küresel kuruluşu “aşağılama” girişimi olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Bugün, Kiev’deki görüşmelerimizin bitiminden hemen sonra, Rus füzeleri şehre uçtu.Bu, Rusya’nın BM’yi küçük düşürme çabaları ve örgütün temsil ettiği her şey hakkında çok şey söylüyor.” dedi. Bunun “karşılık gelen güçlü bir reaksiyon” gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'den Newroz mesajı - Darka Mazi

“Bir gün önce Kremlin’deydi, bugün başının üstünde patlamalar var”

Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki ‘füze saldırıları’ hakkında tweet attı.

Podolyak’ın paylaşımında “Antonio Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin’de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

Kiev, Rus güçlerinin birkaç hafta önce geri çekilmesinden bu yana nispeten sakindi, ancak daha uzun menzilli Rus ağır silahlarına karşı savunmasız kalmaya devam ediyor.

Merve Güneş

HABER : Merve GÜNEŞ

***

Merve GÜNEŞ, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Ayvansaray Üniversitesi’nde İngillizce Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim görüyor. Meslek hayatına 2014 yılında Daily Sabah gazetesinde başladı. Ocak 2018’den beri TRT Haber’de muhabir olarak görev yapıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.