enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu
29.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

KİEV -TÜHA HABER / Ukrayna’da Kiev Bağımsızlık Meydanı’na çok yakın bir noktada patlama sesi duyuldu. Bir yerleşim yerinin hedef alındığı saldırıda 6 yaralı var. TRT Haber Muhabiri Merve Güneş olay yerinden aktardı.

Kiev Belediye başkanı Vitali Klitschko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de iki patlama sesi duyulduğunu söyleyerek saldırıda Shevchenko bölgesinin vurulduğunu açıkladı.

Yerleşim yeri hedef alındı

TRT Haber Muhabiri Merve Güneş saldırının merkezi bir noktada gerçekleştiğini, bölgeye itfaiye ekiplerinin, ambulansların ve askerlerin sevk edildiğini söyledi. Güneş, bu bölgenin saldırı gerçekleşen noktalar arasında bu zaman kadar Bağımsızlık Meydanı’na en yakın nokta olduğunu vurguladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı da saldırıda bir yerleşim yerinin hedef alındığını ve 6 yaralı olduğunu duyurdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu - Bloomberg HT

“Saldırıda füze kullanıldı”

Devlet Acil Durum Servisi basın sekreteri Svetlana Vodolaga, diğer füzenin konut binasına yakın isimsiz bir tesisi vurduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya’nın saldırıda füze kullandığını ifade etti.

Patlamalar, BM Genel Sekreteri Guterres’in Ukrayna  Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Rus kuşatması altındaki Mariupol limanından sivilleri tahliye etme çabalarına odaklanan görüşmelerini tamamlamasının ardından meydana geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dünyaya seslendi - Ege Bölgesi'nin Günlük Siyasi Gazetesi - Yerel Yönetimler, Sağlık, Politika, Güncel, Spor, Yaşam, Eğitim, Ekonomi, Magazin, Kültür, Sanat

“Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırıları BM’yi aşağılamayı amaçlıyor”

Vladimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri ziyareti esnasında Kiev’de bir yerleşim bölgesini vuran Rus saldırılarının küresel kuruluşu “aşağılama” girişimi olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Bugün, Kiev’deki görüşmelerimizin bitiminden hemen sonra, Rus füzeleri şehre uçtu.Bu, Rusya’nın BM’yi küçük düşürme çabaları ve örgütün temsil ettiği her şey hakkında çok şey söylüyor.” dedi. Bunun “karşılık gelen güçlü bir reaksiyon” gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'den Newroz mesajı - Darka Mazi

“Bir gün önce Kremlin’deydi, bugün başının üstünde patlamalar var”

Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki ‘füze saldırıları’ hakkında tweet attı.

Podolyak’ın paylaşımında “Antonio Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin’de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

Kiev, Rus güçlerinin birkaç hafta önce geri çekilmesinden bu yana nispeten sakindi, ancak daha uzun menzilli Rus ağır silahlarına karşı savunmasız kalmaya devam ediyor.

Merve Güneş

HABER : Merve GÜNEŞ

***

Merve GÜNEŞ, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Ayvansaray Üniversitesi’nde İngillizce Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim görüyor. Meslek hayatına 2014 yılında Daily Sabah gazetesinde başladı. Ocak 2018’den beri TRT Haber’de muhabir olarak görev yapıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.