enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
07:51 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
07:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
07:48 Innosa’nın Coğrafi Bilgi Sistemleri ile mekânsal veriler akıllı kararlara dönüşüyor
07:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
07:43 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
07:40 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
07:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
07:32 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
07:32 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
07:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
07:26 Türkiye’nin enerji filosuna yeni katılan 2 derin deniz sondaj gemisinin ilkinin ocakta, diğeri şubatta göreve hazır olacak
07:19 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
07:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
07:14 “Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”
07:05 FETÖ’nün güncel finansörü  HAKMAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk tutuklandı
00:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Eşitlik, Adalet Ve Hukukun Üstünlüğü Azerbaycan’da Temel Ilkelerden Biridir.”

“Eşitlik, Adalet Ve Hukukun Üstünlüğü Azerbaycan’da Temel Ilkelerden Biridir.”
A+
A-

TÜHA Haber Ajansı / Azerbaycan’da koronavirüs hastalarının tedavisi için ülkenin Acil Durumlar Bakanlığı Tıp Merkezi’nin bir modüler hastanesi daha dün hizmete açıldı.

Azerbaycan’da koronavirüs hastalarının tedavisi için ülkenin Acil Durumlar Bakanlığı Tıp Merkezi’nin bir modüler hastanesi daha dün hizmete açıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hastanenin açılışına ilişkin bir video konferansa katıldı.

İlham Aliyev açılışta açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti; “Şu anda COVID aşısını ülkemize getirmek için çeşitli şirketlerle aktif olarak çalışıyoruz. Umarım Azerbaycan bu alanda da aşıyı ilk alan ülkeler arasında olur. Biz bir süredir bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ancak buradaki temel koşul, aşı testinin tüm aşamalarından uygun olarak geçmesidir. Doktorlar, herhangi bir yeni aşının birkaç aşamadan geçtiğini, ancak o zaman piyasaya sürüldüğünü ve insanları aşılamak için bu şartlar dahilinde kullanıldığının çok iyi farkındadırlar. Dolayısıyla bu aşıyı, firmalarca araştırmanın tüm aşamaları ve uluslararası sertifikasyonu tamamlandıktan sonra ülkemize getireceğiz. Umarım bundan sonra bu korkunç durumun bittiğini söylemek mümkün olur” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açıklamalarından kaydedilen satır başları şu şekildedir; “Şu anda ülkemizde her gün 100 ila 200 kişi enfekte oluyor. Bu kesinlikle önceki aylardan daha iyi bir sonuç. Bununla birlikte, durumu kontrol altında tutmak için günlük izleme yapılmaktadır ve yapılacaktır. Aynı zamanda, hafifletici adımlar hasta sayısını ve kaygıyı artırmayacak şekilde atılmalıdır. Adımlarımızı kesinlikle çok dikkatli bir şekilde atacağız.”

“Ne yazık ki, bugün hala durumu anlamayan, sorumluluklarını yitirmiş insanlar ve kuralların ağır ihlali durumları mevcut. Bu tür durumlar tespit edildiğinde elbette cezai tedbirler alınmalı ve uygulanmalıdır. Cezalandırma tedbirleri herkes için geçerlidir. Ayrımcılığa izin verilmemeli ve verilmiyor. Sosyal statüsü ne olursa olsun herkes kanun önünde eşittir. Azerbaycan’da eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğü temel ilkelerden biridir ve tüm vatandaşları bu konuda ki sorumluluklarını anlamaya çağırıyorum. Birincisi, kendilerini ve sevdiklerini korumak için daha sorumlu olmaları gerekir. Öte yandan kuralları çiğneyenler, büyük çaplı kitlesel etkinlikler düzenleyenler ve dolayısıyla ülke yasalarına ve mevcut kurallara uygun gösteri yapmayanlar da kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Kamuoyu da bu konuda bilgilendirilmektedir. Azerbaycan vatandaşlarının, hukukun herkes için kanun olduğunun çok iyi farkında olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse hukukun üstünde olamaz, hiç kimse ayrıcalıklara sahip olamaz ve hiç kimseye taviz verilemez”.

“Yapılan tüm çalışmalar bu durumu en az kayıpla aşmayı hedefliyor ve bence bunu başardık. Her şey karşılaştırılarak ölçülür. Kovid ile ilgili dünya istatistiklerine baktığımızda ülkemizde elde edilen sonuçların gerçekten çok etkili ve çok değerli olduğunu görüyoruz. Bu tedbirler sonucunda binlerce insanın hayatını kurtardığımızı düşünüyorum”.

“Ortak çabalar, devletin daha kararlı ve iyi düşünülmüş adil adımları, vatandaşların sorumluluğu sonucunda bu zor durumdan daha az kayıpla çıkıp bir an önce normal hayata dönmemizi sağlayacağına inanıyorum.” sözleri şeklindedir.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.