enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna ordusuna 100 bin askerlik takviye

Ukrayna ordusuna 100 bin askerlik takviye
02.02.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna, “Rusya tehdidi”ne karşı ordusuna 100 bin askerlik takviye yapma ve askerlerin maaşını artırma kararı aldı. Rusya ile yaşanan gerilimle ilgili diplomasi trafiği de tam hız devam ediyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nınDw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit Kiev Muhabiri Celal KILIÇ’ın ‘DW‘nden aktardığı haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, üç yıl içinde orduya 100 bin askerlik takviye yapılması ve asker maaşlarının artırılmasını öngören bir kararname imzaladı.

Zelenskiy, Ukrayna parlamentosunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada sakin olunması ve panikten kaçınılmasını isteyerek “Asker takviyesi kararını yakında bir savaşa gireceğiz diye değil, önümüzdeki dönemde ve gelecekte Ukrayna’da barışın hakim olması için aldım” dedi.

Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler, Rusya’ya Ukrayna sınırına 100 bin asker ve ağır silah konuşlandırma ve işgal hazırlığı yapma suçlamasında bulunuyor. İşgale hazırlık suçlamasını reddeden Rusya ise Batı’yı savaş çığırtkanlığı ile suçluyor.

Ukrayna ordusunun şu an 250 bin asker mevcudu bulunuyor. Rusya ise yaklaşık 900 bin askere sahip. Batılı ülkeler son dönemde olası bir Rus saldırısına karşı Ukrayna ve çevresine askeri takviye yapıyor.

Batı’dan Ukrayna’ya tam destek

Gerilimde Batı ülkeleri Ukrayna yönetimine tam destek verirken diplomatik trafikteki hareketlilik de sürüyor. Başkent Kiev’de temaslarda bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Ukrayna’ya doğal gaz ve silah sevkiyatı ile insani ve ekonomik yardım taahhüdünde bulundu. “Rusya gibi bir komşunun yanında yaşamak bizim için bir yanardağın eteğinde yaşamaya benziyor” diyen Polonya Başbakanı, Ukrayna’ya topçu mühimmatı, havan topu, taşınabilir hava savunma sistemleri ve keşif İHA’ları desteği vereceklerini kaydetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’da Ukrayna’ya destek ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada “Rusya’dan geri adım atmasını, diplomatik bir çözüm bulmak ve kan dökülmesini önlemek için diyalog yoluna girmesini talep ediyoruz” dedi.

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün İtalya Başbakanı Mario Draghi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İtalya’da Başbakanlık’tan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, “iki liderin krize sürdürülebilir ve sağlam bir çözüm bulunması ve karşılıklı güvene dayalı bir iklimin yeniden oluşturulması gerekliliği konusunda mutabık oldukları” kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Şubat 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.