enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“UÇBEY”in ilk kez kullanıldığı operasyonun görüntüleri TRT Haber’de

“UÇBEY”in ilk kez kullanıldığı operasyonun görüntüleri TRT Haber’de
29.10.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Mardin’in Artuklu ilçesi kırsalında 23 Ekim’de düzenlenen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği anların görüntüleri, yerli ve milli VTOL İHA UÇBEY’in kamerasına böyle yansıdı.

Dikey kalkış ve iniş yapabiliyor, havalanmak için herhangi bir piste ihtiyaç duymuyor.

Uzun seyir mesafesi ile geniş alanları tarayabiliyor. Aldığı görüntüleri anlık olarak kara birliklerine aktarıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından üretilen VTOL (dikey iniş kalkış yapabilen) İHA “UÇBEY” ilk saha görevini Mardin’de gerçekleştirdi.

Artuklu kırsalında 23 Ekim’de düzenlenen terör operasyonunda yerli ve milli üretim “UÇBEY” gökyüzündeydi. İlk saha görevine ait görüntülere TRT Haber ulaştı.

Grafik: TRT Haber

[Grafik: TRT Haber]

Teröristlerin izini havadan süren UÇBEY aldığı görüntüleri anlık olarak özel harekat birliklerine aktardı. Görüntüleri analiz eden ekipler kısa sürede teröristleri çembere aldı.

Özel harekat polislerinin arazide ilerleyişi ve operasyon hazırlığı da UÇBEY tarafından görüntülendi.

Her türlü arazide görüntü alabilen UÇBEY özel harekat polislerine büyük destek sağladı. Teröristlerin yeri belirlendikten sonra da çatışma çıktı. UÇBEY çatışma anlarını da kayıt altına aldı.

Operasyonda gri listede yer alan terörist Songül Özgün ve beraberindeki terörist etkisiz hale getirildi. Başarılı operasyonda UÇBEY de kendinden beklenen görevi hakkıyla yerine getirdi.

İlk saha görevinde kara birliklerinin gören gözü olan UÇBEY bölgedeki operasyonlarda kullanılmaya devam edecek.

Haber: Taylan Yıldırım

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.