enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmenlerin sayısında artış

Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmenlerin sayısında artış
18.06.2022
A+
A-

ATİNA – TÜHA HABER / Yunan Kathimerini gazetesi Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden bu yılın ilk dört ayında 2 bin 234 göçmenin geçtiğini duyurdu.

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden geçen göçmenlerin sayısının bu yıl 2021’e göre daha fazla olduğu bildirildi.

Yunan Kathimerini gazetesi Yunan sınır polisine dayandırarak verdiği haberinde, bu yıl Ocak ayından Mayıs’a kadar 2 bin 234 kişinin Türkiye’den yola çıkıp Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçtiğini duyurdu.

Gazete geçen yıl aynı dönemde bu rakamın bin 817 olduğunu belirterek, bu artışa Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu gerekçe olarak gösterdi. Kathimerini birçok göçmenin Türk yetkili makamlarının izniyle otobüslerle sınıra getirildiklerini aktardıkları da belirtti.

Türkiye-Yunanistan sınırının bir bölümünü oluşturan Meriç Nehri boyunca 35 kilometrelik beton duvar bulunuyor.Yunanistan düzensiz göçmenlerin gelmesini engellemek için bu duvarı 80 kilometreye çıkarmak istiyor. Yunanistan hükümeti Türkiye’nin, iki ülke arasındaki gerginlikte göçmenleri “baskı aracı” olarak kullanmasından endişe ediyor.

Türkiye iki yıl önce 28 Şubat 2020 tarihinde Yunanistan sınırındaki kapıları göçmen geçişlerine açmış, kapıların açılması üzerine binlerce sığınmacı Yunanistan sınırına yığılmıştı. Pazarkule Sınır Kapısı’na yönelen göçmenler, Yunan güvenlik güçlerinin set çekmesi üzerine Yunanistan’a geçiş yapamamış ve iki ülke arasındaki tampon bölgede kalmıştı. Sınırda yaşanan olaylar Türkiye ile Yunanistan ve Avrupa Birliği arasında krize neden olmuştu.

EK Kaynaklar * dpa, DW

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir

Deutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.