enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’a Bin Selman ile görüşmesi öncesinde baskı artıyor

Biden’a Bin Selman ile görüşmesi öncesinde baskı artıyor
18.06.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden, Temmuz ayında Riyad’da yapılması planlanan Bin Selman ile görüşmesini Amerikan kamuoyuna izah etmeye çalışıyor. Biden, başkan seçilmeden önce Bin Selman hakkında ağır ifadeler kullanmıştı.

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘dpa’ya dayandırdığı haberine göre, Temmuz ayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşeceği açıklandıktan sonra bu konuda eleştiriler alan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, “Ben Bin Selman ile görüşmüyorum, onun da katılacağı uluslararası bir toplantıya gidiyorum” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği ise daha önce, Veliaht Prens‘in Biden ile “resmi temaslarda” bulunacağını duyurmuştu. Beyaz Saray da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak, ABD Başkanı’nın Temmuz ayında Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyarette Biden’ın, Mısır, Irak ve Ürdün’den temsilcilerin de iştirak edeceği, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi toplantısına katılacağını bildirmişti.

Kaşıkçı cinayeti

Proteste gegen Saudi-Arabien | Premier League
Fotoğraf: Jon Super/AP/picture alliance

ABD kamuoyunda pek çok kesimin tepkisini çeken söz konusu ziyaret Beyaz Saray’ı, durumu izah etmeye zorluyor. Dünyanın en önemli petrol ihracatçılarından ve ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden biri olan Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlalleri ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebiyle Joe Biden, başkan adaylığı döneminde, seçim kampanyası sırasında Riyad’ı ağır bir dille eleştirmişti. Biden bu eleştirilerini dile getirirken, Suudi Arabistan’daki rejimin, söz konusu cinayetin “hesabını vereceğini” ve “dışlanacığını” dile getirmişti.

ABD gizli servisleri, 2018 yılının Ekim ayında, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile yapıldığı yönünde rapor hazırlamıştı. Joe Biden’ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Washington, 2020 yılının Şubat ayında Suudi Arabistan’a karşı bir takım yaptırımlar devreye sokmuş ancak Bin Selman bu yaptırımların dışında bırakılmıştı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir

Deutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.