enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den İngiltere’ye Malzeme Sevkiyatı Ertelendi

Türkiye’den İngiltere’ye Malzeme Sevkiyatı Ertelendi
19.04.2020
A+
A-
Benim Adım Melek banner

TÜHA HABER / İngiltere’nin başkenti Londra’da Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick’in dün açıkladığı, Türkiye’den 84 ton sağlık malzemesi geleceği haberi, bugün yeniden güncellendi. Hükümet sözcüsü sevkiyatın ertelendiğini açıkladı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika‘nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Bakan Jenrick dün, günlük bilgilendirme toplantısında, Corona virüslü ortamlarda eksik ya da hiç koruyucu malzeme olmadan çalışmak zorunda kalan sağlık personeline, bugünü işaret ederek, Türkiye’den 400 bin önlük ve diğer koruyucu malzemelerin geleceğini belirtmişti.

İngiltere’de sabahtan itibaren birinci haber olarak verilen bilgi, öğlen saatlerinde değişti. Hükümet sözcüsü, ‘‘Sevkiyatın ne zaman olacağından emin olmaya çalışıyoruz’’ dedi. Hükümete yakın bir haber kaynağınınsa yardım malzemesi için ‘‘Önümüzdeki günlerde geleceğini umuyoruz’’ dediği öğrenildi.

İngiliz sağlık çalışanları güvencesiz çalışmayabilir

İngiliz Sağlık Hizmetleri (NHS) Konfederasyonunun CEO’su Niall Dicskon, gönderilen yardımların sadece bir kaç güne yetecek kadar olduğunu söyledi. “Bu gelecek olan, malzeme krizini önümüzdeki hafta sonuna kadar erteler ama uzun vadedeki problemi çözmeye yetmez” diyerek krizin boyutlarını ortaya koydu.

Hükümetin, uzun süren endişelere rağmen kişisel koruma malzemeleri sorununu çözememesi İngiltere’de tepkilerin artmasına neden oldu.

Kraliyet Hemşirelik Okulu, ülkedeki hemşirelerin yarısından, malzemeleri olmaksızın görev yapmalarının beklendiğine dikkat çekti.

Sendika ve örgütler, sağlık çalışanlarının kendi güvenliklerini sağlamaya yetecek miktarda kişisel koruyucu malzeme olmadan çalışmayı reddedebilecekleri uyarısında bulundu.

Haber: Barış Çimen

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.